Czeizel Intézet Szeged

Az egészséges születésért

A Czeizel Intézet meghatározó szereplője a magzati diagnosztikának Magyarországon. Fennállásunk óta közel 200 ezer családnak biztosítottuk a gyermekvállalással kapcsolatos vizsgálatokat és egyéb egészségügyi szolgáltatásokat. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon elsőként vezettük be a kockázatbecslésen alapuló Down-kór szűrést, ami mára a várandósgondozás része lett. Hazánkban elsőként mutathattuk be a magzati diagnosztika új korszakának is nevezett, újgenerációs szekvenáláson alapuló non-invazív magzati genom vizsgálatot is. Országosan több mint 150 együttműködő partnerintézményt magába foglaló hálózatot működtetünk, amely révén a magyarországi várandósok több mint negyedének biztosítjuk a fejlődési rendellenességek magas szintű szűrését.
Ezért is volt öröm számunkra, hogy Budapest és Székesfehérvár után 2022-ben megnyílt a Czeizel Intézet szegedi egysége, hiszen így az itt élő várandósok már személyesen is igénybe vehetik alábbi szolgáltatásainkat:

  • Terhessági ultrahangvizsgálatok

  • Magzati diagnosztika

  • Komplex korszerű magzati szűrővizsgálatok

Az új, családias hangulatú rendelőben a magas szakmai színvonalú ultrahangdiagnosztikai vizsgálatok mellett, a fejlődési rendellenességek korszerű és nagy hatékonyságú szűrésére is lehetőség van, a hagyományos biokémiai alapú és a modern molekuláris genetikai módszerek alkalmazásával.

Fontosnak tartjuk, hogy a legmagasabb színvonalú gyógyászati-, betegségmegelőzési ellátást tudjuk biztosítani, ezért Budapesti központunkhoz hasonlóan, itt is a legkorszerűbb orvosi technológiával és vizsgálati eljárásokkal várjuk pácienseinket. Az ultrahangvizsgálatokat a magzati diagnosztikában csúcs technológiának számító GE Voluson E10 készülék legújabb generációs modelljével végzik, amely az országban egyedülállóan pontos és részletes képalkotást biztosít.

A Czeizel Intézet szegedi egységében is prioritás, hogy Dr. Czeizel Endre szellemi örökségét képviseljük, melynek alapvető elve, hogy minden segítséget megkapjanak a szülők, hogy egészséges kisbabájuk szülessen. Ennek érdekében folyamatosan lépést tartunk a magzati diagnosztika fejlődésével, s arra törekszünk, hogy a nálunk elvégzett szűrővizsgálatok megfeleljenek a legmagasabb szintű technológiai és orvosszakmai elvárásoknak. Reméljük, a szegedi egység megnyitásával újabb lépést tettünk abba az irányba, hogy ezek a feltételek minél több várandós számára elérhetőek legyenek.

Szeged
Czeizel Intézet Szeged