GYERMEKPSZICHOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

Pszichológiai tanácsadás

A gyermekkori pszichológiai zavarok megelőzéséért, felismeréséért és kezelésért

Gyermekkorban a különböző életeseményekre való reakciók és az egyéni érzékenység eredményeképpen kialakulhatnak olyan pszichológiai tünetek, amikről a gyermek környezete nehezen dönti el, hogy igényel –e szakmai segítséget, vagy ezek csupán a gyermek pszichés fejlődésének normális velejárói.

A szülőkonzultáció és a gyermek három alkalmas pszichodiagnosztikai vizsgálata után a pszichológus szakember véleménye alapján eldönthető, hogy szükséges- e tovább foglalkozni egy –egy problémával. A gyermek pszichológiai foglalkozáson való rendszeres részvételével bizonyos problémák hatékonyan csökkenthetőek.
Ha a tünetek alapján szakambulanciára van szükség (autizmus, ADHD, Tourette- szindróma), a családokat minden esetben továbbirányítjuk a megfelelő intézménybe. 

A gyermekkorban leggyakrabban előforduló problémák a szorongásos zavarok (teljesítményszorongás, fóbia, kényszeres kórképek), az otthoni vagy iskolai viselkedéses problémák, az evés- és alvászavarok, a depresszió. Ha időben kiderülnek, a korai időszakban különböző terápiás módszerekkel a tünetek hatékonyan kezelhetők.

 

A tanácsadásra Balázs Tünde pszichológus várja Pácienseinket.