Dr. Bálint Olga Hajnalka

Kardiológus

1999-ban szerzett orvosi diplomát a Temesvári Orvostudományi Egyetem, Általános Orvostudományi Karán.

2000-2006 között a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben és a Temesvári Kardiológiai Intézetben töltött rezidensképzés után kardiológiai szakvizsgát szerzett 2007-ben.

2005-ben az Európai Kardiológiai Társaság által akkreditált szívultrahang vizsgálathoz szerzett diplomát.

2006-ban PhD tudományos fokozatot szerzett a Temesvári Orvostudományi Egyetemen.

2009 óta a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben dogozik, jelenleg kardiológus főorvos. Non-invaziv diagnosztikával foglalkozik: szívultrahang és spiroergometriás terheléses vizsgálatokat végez.

2005- és 2009 között a világ egyik vezető centrumában, a Torontói University Health Network, Congenital Cardiac Centre for Adults-ban többször járt observerként majd fellow-ként. Itt szerzett diplomát a következő szakterületeken: veleszületett szívbetegségek; terhesség és szívbetegségek.
Tevékenységében külön figyelmet áldoz a fiatalok kardiológiai szürésére, ide értve a terheléses vizsgálatok vs. sport javaslatok (nem élsportolók) területén.
Rendszeres előadó hazai és külföldi kongresszusokon. Számos publikációval rendelkezik. Tudományos munkákat vezet orvos egyetemistáknak és PhD hallgatóknak.

Tagja a Magyar Kardiológiai Társaságnak, a Magyar Kardiológiai Társaság Echokardiográfiás és Gyermekkardiológiai – Veleszületett Szívbetegségek – Munkacsoportjának, az Európai Kardiológus Társaságnak (European Society of Cardiology), valamint az Európai Echocardiografiás Társaságnak ( European Association of Echocardiography).