GYERMEK VIZSGÁLATOK

Gyermek andrológiai szűrés

A gyermek nemi szervek andrológiai vizsgálata

A fiúcsecsemők és a kisfiúk nemi szervének gondozása a rendszeres és alapos tisztításon túl, más irányú törődést is igényel.

Az anyukáknak – apukáknak nagy fejtörést szokott okozni, hogy mikortól kell figyelni a fitymaletapadás jeleit.

Bár a fityma megfelelő gondozásával megelőzhető a fitymazsák gyulladása, csökkenthető a Human Papilloma Vírus veszélye, és mérsékelhető az időskorban előforduló hímvessző-daganatos betegség előfordulásának valószínűsége is, de a megelőzésre, a biztonságra nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Az újszülött és a csecsemő kisfiúk nemi szervének vizsgálata a Magzati Diagnosztikai Központ andrológiai rendelésén érhető el.

 

A szülői gondoskodás része a kisfiú nemi szervének alapos szemrevételezése, és az esetleges elváltozások, panaszok esetén a szakvizsgálatok igénybevétele.

  • Újszülötteknél fontos ellenőriztetni a hereleszállási folyamatot, ezért keresse fel a Magzati Diagnosztikai Központ andrológiai rendelését
  • Hatodik és a tizenkettedik hónap közötti csecsemőknél javasolt a szakorvosi szűrés a fityma helyes mozgékonyságára, esetleges szűkületére, vagy letapadására irányulóan

Ön tudta-e, hogy a nemi egészség összefügg a szervezet keringési és anyagcsere-állapotával, az általános egészséggel. Éppen ezért a csecsemőkori nemi egészség, a fejlődésbeli arányosság kihagyhatatlan része más területek harmonikus fejlődésének, egészségének, vagyis a betegségek megelőzésének, ezáltal gyermekünk általános egészségének.

A nemi szervi (genitális) szűrés, ellenőrzés - kamasz fiúk esetén - panaszmentesség mellett 14-18 éves kor között kétévente ajánlatos, panasz esetén pedig mihamarabbi orvosi vizsgálat, kezelés szükséges. A fiúk HPV elleni oltását a nemi élet megkezdése előtt javasoljuk.