FELNŐTT ULTRAHANGVIZSGÁLATOK

Komplett rákszűrés hölgyeknek

Emlő- és méhnyakrák szűrés

A Magzati Diagnosztikai Központ nemcsak a várandósgondozásban jár élen, hanem fontos célkitűzésének tartja a Hölgyek/Anyukák egészségének megőrzését, gondozását.

Ez a szolgáltatásunk a Czeizel Intézet - Postnatal egységünkben érhető el: 1025 Bp., Felső Zöldmáli út 13.

Ezért az éves rákszűrésekre kedvezményes csomagot hoztunk létre:

  KOMPLETT RÁKSZŰRÉS KOMPLETT RÁKSZŰRÉS PLUSZ
emlő ultrahangvizsgálat    
nőgyógyászati vizsgálat
citológia
hüvelyi ultrahangvizsgálat
HPV tipizálás   
  Csomagár: 33 000 Ft Csomagár: 46 000 Ft Csomagár: 49 000 Ft Csomagár: 56 000 Ft

Ultrahanggal végzett emlővizsgálat

Legkíméletesebb, sugárzásmentes szűrés, amely az emlők állományát és a hónaljárok képleteit (ereket, nyirokcsomókat) tekinti át.

Az emlők ultrahangvizsgálata a következő tünetek esetében fokozottan ajánlott:

 • tapintható csomó az emlőben vagy hónaljtájon,
 • körülírt fájdalom,
 • váladékozás, vérzés,
 • nem gyógyuló seb,
 • emlő alakjának megváltozása,
 • az emlő vagy a bimbó bőrének behúzódása,
 • a bőr színének és jellegének megváltozása (duzzadt, piros, kemény).

Az emlők gyakori felülvizsgálata indokolt fogamzásgátló és egyéb hormontartalmú gyógyszerek szedése esetén, illetve amennyiben a családban emlőrák előfordult.

Az ultrahangos emlő vizsgálat az emlő állományát és a hónaljárok képleteit (ereket, nyirokcsomókat) tekinti át.

Emlő ultrahang ajánlott:

 • az emlőben kialakuló csomó megjelenése, körülírt fájdalom, váladékozás, vérzés, nem gyógyuló seb, emlő alakjának megváltozása, az emlő vagy a bimbó bőre behúzódása, a bőr színének és jellegének megváltozása (duzzadt, piros, kemény), valamint hónalji csomó tapintása esetén.
 • közeli hozzátartozó emlődaganatos elváltozása esetén is indokolt lehet a veszélyeztetettség kizárása céljából
 • fogamzásgátló és egyéb hormontartalmú gyógyszerek esetén indokolt az évenkénti vizsgálat

45 éves kor alatti betegeknél az emlők áttapintását követő első képalkotó vizsgálat az ultrahang, mely sugárzásmentes, biztonságos, kíméletes módszer. Rendszerint emlődaganatot, cisztákat, tályogokat, az emlő állományában előforduló jóindulatú daganatokat (pl. fibroadenoma) mutatunk ki vele. Daganatos betegségek esetén hónalji nyirokcsomó áttétei is kimutathatók a segítségével.

45 éves kor felett az emlőrák szűrővizsgálatára nem megfelelő és nem helyettesíti a mammográfiát. Ebbena korosztályban már az ultrahang a mammografia utáni célzott vizsgálatra és a mintavétel vezérlésére alkalmas módszer. A vizsgálat találati biztonsága nem százszázalékos. Előfordulhat, hogy bizonyos elváltozások csak ismételt vizsgálattal mutathatók ki.

Méhnyakrákszűrés

A méhnyak kóros elváltozásának korai felismerését célozza meg, a kezdeti, tünetmentes stádiumban.

A korán felismert méhnyakrák, vagy ezt megelőző állapot igen nagy eséllyel teljesen gyógyítható, ezért van szükség az évenkénti szűrésre.

A vizsgálat része a hüvely állapotának általános felmérése, gyulladások, fertőzések jeleinek keresése, HPV gyanújának kiszűrése (citológia kenetvizsgálattal). A hüvely ultrahangvizsgálata áttekinti a női belső szerveket, vizsgálja a méh, a méhnyálkahártya és a petefészkek szerkezetét, fényt deríthet többek között myomára vagy endometriosisra.

Az emlő- és méhnyakrák szűrése tünetmentesen is évente ajánlott!

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

 • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
 • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
 • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!

Czeizel Intézet
Postnatal

Bejelentkezés:

Telefon: +36 1 273 1913

Címünk:

1025 Budapest,
Felső Zöldmáli út 13.