Komplett nőgyógyászati szűrés

A Czeizel Intézet nem csak a várandósgondozásban jár élen, hanem fontos célkitűzésének tartja a Hölgyek/Anyukák egészségének megőrzését, és gondozását is.

Ez a szolgáltatásunk a Czeizel Intézet – Postnatal egységünkben érhető el: 1025 Bp., Felső Zöldmáli út 13.

Ezért a komplett nőgyógyászati szűrésekre kedvezményes csomagot hoztunk létre:

Komplett nőgyógyászati szűrés
Komplett nőgyógyászati szűrés plusz
emlő ultrahangvizsgálat✔️✔️
nőgyógyászati vizsgálat ✔️✔️✔️✔️
citológia✔️✔️✔️✔️
hüvelyi ultrahangvizsgálat✔️✔️✔️✔️
HPV tipizálás✔️✔️
Csomagár: 33 000 FtCsomagár: 46 000 FtCsomagár: 49 000 Ft Csomagár: 56 000 Ft

Ultrahanggal végzett emlővizsgálat

A legkíméletesebb, sugárzásmentes szűrés, amely az emlők állományát és a hónaljárok képleteit (ereket, nyirokcsomókat) tekinti át.

Az emlők ultrahang vizsgálata a következő tünetek esetében fokozottan ajánlott:

 • tapintható csomó az emlőben vagy hónaljtájon,
 • körülírt fájdalom,
 • váladékozás, vérzés,
 • nem gyógyuló seb,
 • az emlő alakjának megváltozása,
 • az emlő vagy a bimbó bőrének behúzódása,
 • a bőr színének és jellegének megváltozása (duzzadt, piros, kemény).

Amennyiben Ön fogamzásgátló és egyéb hormontartalmú gyógyszerek szedése alatt áll, illetve volt korábban a családban emlőrákos eset, úgy indokolt az emlők időszakos vizsgálata!

Az ultrahangos emlővizsgálat az emlő állományát és a hónaljárok képleteit (ereket, nyirokcsomókat) tekinti át.

Emlő ultrahang ajánlott abban az esetben, ha:

 • az emlőben kialakuló csomó megjelenését észleli, 
 • körülírt fájdalmat, váladékozást, vérzést tapasztal,
 • nem gyógyuló sebet, vagy az emlő alakjának megváltozását tapasztalja, 
 • az emlő vagy a bimbó bőrének behúzódását észleli,
 • a bőr színének és jellegének megváltozását tapasztalja (duzzadt, piros, kemény), valamint hónalji csomót érzékel.

Mindezen felül, a közeli hozzátartozók emlődaganatos elváltozásai esetén is indokolt lehet a rendszeres szűrővizsgálat, a veszélyeztetettség kizárása céljából!

45 éves kor alatti betegeknél az emlők áttapintását követő első képalkotó vizsgálat az ultrahang, mely sugárzásmentes, biztonságos, kíméletes módszer. Rendszerint emlődaganatot, cisztákat, tályogokat, az emlő állományában előforduló jóindulatú daganatokat (pl. fibroadenoma) mutatunk ki vele. Daganatos betegségek esetén a hónalji nyirokcsomó áttétei is kimutathatók a segítségével.

45 éves kor felett az emlőrák szűrővizsgálatára az ultrahang vizsgálat már nem megfelelő és nem helyettesíti a mammográfiát. Ebben a korosztályban az ultrahang helyett a röntgen mammográfia az elsődlegesen alkalmazott szűrőmódszer. Az ultrahang vizsgálat ilyen esetben a mammográfia utáni célzott vizsgálatra, és a mintavétel vezérlésére alkalmas módszer. A vizsgálat találati biztonsága nem száz százalékos. Előfordulhat, hogy bizonyos elváltozások csak ismételt vizsgálattal mutathatók ki.

Méhnyakrákszűrés

A méhnyakrákszűrés, a méhnyak kóros elváltozásának korai felismerését célozza meg, a kezdeti, tünetmentes stádiumban.

A korán felismert méhnyakrák, vagy ezt megelőző állapot igen nagy eséllyel teljesen gyógyítható, ezért célszerű évenként szűrővizsgálaton részt vennie!

A vizsgálat része a hüvely állapotának általános felmérése, gyulladások, fertőzések jeleinek keresése, (citológiai kenetvizsgálattal). A hagyományos citológiai vizsgálat mellett lehetőség van az újabb, komplex méhnyakrák szűrési módszerek alkalmazására is, mint például a folyadék alapú citológia, vagy a CinTec módszer. A citológiai vizsgálat kiegészíthető a humán papilloma vírus (HPV) törzsek kimutatására alkalmas tipizálással, célzott kimutatással, illetve PCR technikával. 

A hüvely ultrahang vizsgálata áttekinti a női belső szerveket, vizsgálja a méh, a méhnyálkahártya és a petefészkek szerkezetét, valamint fényt deríthet többek között a miómára, az  endometriosisra, vagy egyéb nőgyógyászati daganatokra.

Ha Ön tünetmentes, abban az esetben is évente egyszer ajánlott az emlő- és méhnyakrák szűrése!

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
 • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
 • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
 • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak. Amennyiben a vizsgálaton kísérőként, gyermek is részt vesz, kérjük ügyeljenek arra, hogy ne zavarja a vizsgálatot.

Czeizel Intézet Postnatal