Visszér, nyaki ütőér és trombózis hajlam szűrés

Az alsó végtagi visszérbetegség kialakulhat öröklött hajlam, rendszeres álló és ülő munka, illetve a mozgásszegény életmód következtében is. Azonban a hormonváltozás és a testsúlynövekedés, valamint a hasűri nyomásfokozódás miatt a várandósok 30-40%-át is érinti!

Fontos tudni, hogy a visszeresség (varicositas) nem csak esztétikai problémát jelent, hanem a vér pangása miatt súlyos következménye lehet a trombózis.

A mélyvénás trombózis, és a visszértágulat a végtagon color Doppler ultrahangvizsgálattal érzékenyen kimutatható.

A mélyvénás trombózis genetikai hajlamát vérvizsgálattal lehet megállapítani, amely 3 gén vizsgálatát tartalmazza: leiden gén, protrombin gén, mthfr gén. A vérvizsgálat nem éhgyomri, tehát a nap bármely szakában elvégezhető.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak. Amennyiben a vizsgálaton kísérőként, gyermek is részt vesz, kérjük ügyeljenek arra, hogy ne zavarja a vizsgálatot.
Czeizel Intézet Prenatal