MONOGEN prenatális teszt

A magzatban újonnan kialakuló, egészséget károsító génhibák kiszűrésére

A MONOGEN prenatális teszt az anyai vérben keringő magzati DNS-ben azonosítható, egy gén eltérésére visszavezethető betegségeket, vagyis a monogénes rendellenességeket vizsgálja.

A MONOGEN szűrőteszt olyan 44 újonnan kialakuló genetikai betegséget vizsgál, mint a csontvázrendszer fejlődésének rendellenességei, szív fejlődési rendellenességek és összetett fejlődési szindrómák. A vizsgált genetikai betegségek gyakran együtt járnak az idegrendszer fejlődési zavaraival és olyan idegrendszeri tünetekkel, mint az értelmi fogyatékosság, az epilepszia vagy az autizmus.

A vizsgált genetikai rendellenességek összesített előfordulása hasonló a Down-kór gyakoriságához. A MONOGEN által vizsgált rendellenességek sokszor a magzati korban nem ismerhetőek fel, mert vagy nem járnak ultrahangeltéréssel, vagy az ultrahangeltérés csak későn, a terhesség III. trimeszterében válik láthatóvá. Ezek a ritka betegségek így jellemzően a megszületést követően kerülnek felismerésre.

monogen logó
monogen betegségek

A MONOGEN által vizsgált genetikai betegségek kialakulásának valószínűsége az anyai életkorral nincs összefüggésben, azonban az apai életkornak ebben a rendellenesség csoportban van jelentősége. A megfigyelések szerint az apai életkor előrehaladtával a monogénes rendellenességek előfordulása növekszik, mely jelenség az ondósejtképződés (spermatogenesis) során bekövetkező hibákkal magyarázható.

A MONOGEN vizsgálat ára: 275 000 Ft

A PrenaGenetics® elvégzése mellett, a MONOGEN vizsgálattal, a szakmai ajánlások mentén teljeskörűvé válik az anyai vérben keringő magzati DNS korszerű molekuláris vizsgálata.

A PRENAGENETICS® MONOGEN ára: 395 000 Ft
PrenaGenetics® Plus és a MONOGEN vizsgálat együttes elvégzése

A PrenaGenetics® több vizsgálati típussal igazodik a gyermeket váró szülők, illetve az ellátó orvos igényeihez.

PrenaGenetics® Alap
Eredményt ad: 21-es triszómia (Down-kór)
99 000 Ft
PrenaGenetics® Optimum
Eredményt ad: Gyakori kromoszóma-rendellenességek
(21-, 18-, 13- triszómia + nemi kromoszómák számbeli rendellenességei)
Ez a vizsgálati forma a szakmai ajánlások által megjelölt, előfordulásukat, méhen belüli azonosíthatóságukat tekintve a leginkább releváns rendellenességek körét vizsgálja.
199 000 Ft
PrenaGenetics® Plus
Eredményt ad: A magzat teljes kromoszóma állományára, vagyis az összes autoszomális és nemi kromoszóma számbeli rendellenességeire, illetve azokban előforduló esetleges duplikációkra vagy deléciókra, 7 Mb részletességig.
229 000 Ft
PrenaGenetics® ORIGIN
A PrenaTest® Plus és az ORIGIN hordozóság szűrés együttes elvégzése
Eredményt ad: A magzat teljes kromoszóma állományának vizsgálatára, valamint a szülők által hordozott és a magzat számára örökíthető genetikai betegségek előfordulására.
395 000 Ft
PrenaGenetics® MONOGEN
A PrenaTest® Plus és a MONOGEN vizsgálat együttes elvégzése
Eredményt ad: A magzat teljes kromoszóma állományának vizsgálatára, valamint a magzatban újonnan előforduló, egészséget károsító génhibákat mutatja ki
395 000 Ft
PrenaGenetics® TOTAL
A PrenaTest® Plus, az ORIGIN hordozóság szűrés és a MONOGEN vizsgálat együttes elvégzése
595 000 Ft

További információkat a www.neweragenetics.hu honlapon olvashat!
Információs vonal: +36 20 518 1810

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.

Czeizel Intézet Prenatal