Rólunk

Köszöntjük Intézetünk weboldalán!

A Czeizel Intézet 25 éves működése alatt meghatározó szerepet vívott ki magának a magyar egészségügyi szolgáltatók piacán. A korszerű várandósgondozás területén nyújtott szolgáltatásait Magyarországon minden negyedik várandós igénybe veszi, az intézmény központjába látogatva, illetve szakmai partnerei révén nyújtott szűrővizsgálatai által.
A várandósság időszakában nyújtott különböző speciális vizsgálatokon túl, a csecsemők, a kisgyermekek és a felnőttek részére nyújtott egészségügyi szolgáltatásokkal igyekszik megvalósítani a Czeizel Endre genetikus professzor által megálmodott betegségmegelőzési modellt, és így az Intézet tevékenysége a családtervezésen, illetve a magzati élet fejlődésének korszerű vizsgálatán, illetve gondozásán túl, a születés utáni időszakot is felöleli.

Az Intézet – tisztelegve Czeizel Endre szakmai hagyatéka előtt – 2016. április 1-jével felvette a Czeizel Intézet nevet. Az Intézet és a Professzor munkássága a múltban is összefonódott: szakmai iránymutatása és szellemisége mindig is formálta Intézetünk célkitűzéseit és fejlődését. Ez a sok évtizedes közös munka méltó alapot ad arra, hogy az Intézet Czeizel professzor nevét viselje.

2019-ben az Intézet új egységgel bővült és szolgáltatások köre lényegében két részlegbe tagozódott. A születés előtti időszakra irányuló szolgáltatások (prenatalis ellátás) a Bérc utcai egységben, míg a születés utániak (postnatalis ellátás) a Felső Zöldmáli úti egységben elérhetőek.

Czeizel Endre

Korszerű megoldásaink!

A Czeizel Intézetben található Magyarország legkorszerűbb ultrahangkészüléke, és Központunkhoz köthető az olyan innovatív megoldások gyakorlati bevezetése is, mint például az anyai vérből történő magzati DNS vizsgálat, amely mérföldkőnek számított a magzati diagnosztikában.
A várandósság időszakában nyújtott különböző speciális vizsgálatokon túl, a csecsemők, kisgyermekek és felnőttek részére nyújtott egészségügyi szolgáltatásokkal igyekszünk megvalósítani a Czeizel Endre által megálmodott betegségmegelőzési modellt és így Intézetünk tevékenysége a családtervezésen, illetve a magzati élet fejlődésének korszerű vizsgálatán, illetve gondozásán túl, a születés utáni időszakot is felöleli.

Intézetünkről további képek galériánkban érhetőek el.

Partneri együttműködéseink

Intézetünk fontosnak tartja , hogy a várandósság alatti korszerű szűrővizsgálatok minél könnyebben elérhetőek legyenek minden várandós számára. Ezért kiemelt feladatunk a szakmai kapcsolatrendszer építése, illetve fenntartása. Mára több mint 150 együttműködő partner számára biztosítja a magzati szűrővizsgálatokat Intézetünk. Az országos partneri hálózat tagjai között megtalálhatóak az egyetemi szülészeti klinikák, kórházi szülészetek, de a kisebb vagy nagyobb magánorvosi praxisok is.