Központunk és Czeizel professzor munkássága a múltban is összefonódott.

Szakmai iránymutatása és szellemisége mindig is formálta a diagnosztikai központunk célkitűzéseit és fejlődését.A névváltoztatás már Czeizel Endre életében felmerült, és a professzor meghatottsággal vette tudomásul, sőt kifejezetten felhatalmazta Merhala Zoltánt , az Intézet vezetőjét arra, hogy az intézmény - ahol éveken át dolgozott - halála után az ő nevét viselje.

Tisztelegve a magyar genetikus, Czeizel Endre szakmai hagyatéka előtt, Egészségmegőrzési és Diagnosztikai Központunk 2016. április 1-től felvette a Czeizel Intézet nevet.

Czeizel doktor szavai Intézetünkről

Nézze meg a hivatalos névadó fogadáson levetített, eddig még sehol nem látott videót, amelyet élete utolsó heteiben vettek fel Czeizel doktorral! Az ebben elhangzott gondolatok mentén, az intézet átnevezésével teljessé válik az a célkitűzés, hogy a Czeizel Intézet mind szolgáltatásaiban, mind pedig szakmai hitvallásában a genetikus által meghatározott értékek mentén működjön tovább.

 

A híres genetikus születésnapja alkalmából a róla elnevezett intézet vezetőjét, Merhala Zoltánt kérdeztük.

A 2015-ben elhunyt közismert genetikus, Dr. Czeizel Endrének április 3-án lenne a 84. születésnapja. Ebből az alkalomból a nevét viselő Czeizel Intézet alapítójával és vezetőjével, Merhala Zoltánnal beszélgettünk a professzorról és az intézetről.