Bartos Rita

Bartos Rita

diplomás szülésznő, szülésfelkészítő specialista

“A legfontosabb három dolog, amit biztosítok a hozzám fordulóknak: szakértelem, idő és figyelem.”

A Semmelweis Egyetem Szülésznői szakirányán végzett kiváló minősítéssel, majd további tanfolyamokon képezte magát, hogy a legkorszerűbb tanácsokkal segíthesse a hozzá fordulókat.

9 éves szakmai tapasztalata során speciális szakterületévé a szülésfelkészítés vált. A Czeizel Intézetben több ilyen kurzust is tart várandós kismamáknak, de legnagyobb szakmai sikerének a programozott császármetszésre felkészítő tanfolyam megalkotását és kidolgozását tekinti. Emellett újszülött gondozás, valamint szülésfelkészítő kurzus is található a repertoárjában, melyekre eddig kivétel nélkül pozitív visszajelzést kapott a résztvevőktől, akik az óra szakmaiságát és informatív jellegét szokták leginkább hangsúlyozni. Évente 700-800 fő vesz részt a tanfolyamain, személyes tanácsadásai során pedig mintegy 150-200 kismamának és leendő apukának nyújt segítséget.

Az orvos-beteg kapcsolatban az általa gondozott várandós anyukáknál/pároknál a bizalom kiépítése, valamint a hiteles tájékoztatás biztosítása a legfontosabb számára. Az interaktív beszélgetések során a párokban felmerülő kérdésekre adott részletes, őszinte válaszaival a félelmek és szorongások teljes eloszlatására törekszik.

Véleménye szerint fontos, hogy kompetens emberek, megfelelő információval tudják ellátani a különböző szakterületen a pácienseket. Munkája mellett ebben a szellemben dolgozik, és külön szerencsésnek érzi magát, hogy ötvözheti szakmai tudását saját tapasztalataival és elvárásaival, mint várandós és gyakorló édesanya.