Bartus-Preizler Gabriella

Bartus-Preizler Gabriella

dietetikus

2014-ben szerezte diplomáját dietetikusként a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán.

Már az első munkahelyén kisgyermekek táplálásával kapcsolatos munkát végzett, ezt követően pedig két gyermeke születése is megerősítette benne: számára ez a táplálkozástudomány legizgalmasabb területe, és a jövőben is ezzel szeretne foglalkozni.

Hatalmas erőt lát a prevencióban, és úgy tapasztalja a szülők egyre nyitottabbak rá, hogy megfelelő táplálással tegyenek gyermekük mostani és későbbi egészségéért. Sajnos olykor nehéz eligazodniuk a sok új élelmiszer és a még több rájuk zúduló információ között, emiatt kiemelten fontosnak tartja, hogy a szülők hiteles forrásból tájékozódjanak. A közösségi médiában is aktívan jelen van, ahol edukációs céllal oszt meg hasznos gondolatokat az édesanyákkal, édesapákkal, nagyszülőkkel.

Legnagyobb szakmai sikerének és elismerésének azt tartja, amikor segítségének köszönhetően egy-egy család számára könnyebbé és változatosabbá válik gyermekük táplálása. Például hatalmas örömmel tölti el, amikor egy étvágytalan gyermek előtt kinyílik a világ az asztalnál ülve, egyre bátrabban fedezi fel az ízeket, alapanyagokat, valamint a megfelelően összeállított étrendnek köszönhetően újra elindul súly/hosszfejlődése is, és ezzel párhuzamosan a szülők egyre nyugodtabbá válnak.

Szakemberként nagyon fontosnak tartja az empátiát, ami szerinte elengedhetetlen ahhoz, hogy a családok megnyíljanak, és őszintén beszéljenek gyermekük táplálásáról. Igyekszik a hazai és nemzetközi szakirodalom nyomon követésével naprakészen tartani tudását, ezzel is támogatva a hozzá fordulókat.

A konzultációkon kialakuló légkörre a legbüszkébb, amelyben a kisgyermekes családokkal jó együtt dolgozni.