Dr. Ádám Zsolt

Dr. Ádám Zsolt

nőgyógyász, szülész-nőgyógyász szakorvos

“Jót, s jól: ebben áll a nagy titok: Ha ezt nem érted, szánts és vess; s hagyjad másnak az áldozatot.”

– Kazinczy Ferenc

Dr. Ádám Zsolt, szülész-nőgyógyász, Pest megyei szakfelügyelő főorvos, Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, szülőszoba részlegvezetője.

Szakterülete a szülészet, magas kockázatú várandósságok és szülések kísérése. Számos magyar és angol nyelvű tudományos közlemény, könyv, könyvfejezet, illetve előadás szerzője, vagy társszerzője, mégis a több ezer szülés levezetésére és arra a legbüszkébb, hogy ennyi nő fordult hozzá bizalommal 30 éves pályafutása során. Legnagyobb elismerésének azt tekinti, hogy a szakma elsődleges művelői a szülésznők, „tiszteletbeli szülésznőnek” választották.

Az orvos-beteg kapcsolatban a bizalmat és a teljes őszinteséget tartja meghatározónak, továbbá az orvos részéről a hitelesség és rátermettség fontosságát, valamint a “mindent tudás” érzésének teljes száműzését hangsúlyozza.

Véleménye szerint a gyógyítás hatékonyabb működése érdekében nagyobb társadalmi tudatosságra, egészségmegőrző hozzáállásra lenne szükség. Éppen ezért legyen szó testi vagy lelki egészségről, a saját eszközeivel igyekszik hozzájárulni a női egészség megőrzéséhez és mindent megtesz azért, hogy pácienseinek egy gyönyörű, életre szóló szülés élményben legyen részük.