Dr. Almássy Zsuzsanna

Dr. Almássy Zsuzsanna

diabetológus, általános csecsemő és gyermekgyógyász

“Életünk legfontosabb dolgai nem rendkívüliek vagy grandiózusak. A legfontosabbak azok a pillanatok, melyekben úgy érezzük, valaki megérintett.”

Több mint 40 év tapasztalattal rendelkezik, kiemelt szakterületei közé tartoznak a csecsemő-gyermekgyógyászat, diabetológia, klinikai genetika, radiológia és a sugárbiológia. Egyik legkiemelkedőbb szakmai sikerének tartja, hogy vezetésével épült fel az ország második legnagyobb gyermek diabetológiai központja a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetében, ahol pumpacentrum mellett prediabeteses, túlsúlyos gyermekek diagnosztizálásával, gondozásával is foglalkoznak.

Pályafutása során már több tízezer beteget kezelt, az orvos-beteg kapcsolatban a bizalmat és a szakmai hozzáértést tartja legfontosabbnak, melyet odafigyelő hozzáállással lehet csak jól kialakítani, a pácienst a lehető legintenzívebben bevonva a diagnosztikai és terápiás folyamatokba, hiszen fontos, hogy értse mi történik vele.

Az orvostudomány, a biológia, a genetika, a technika területén tapasztalt rohamos fejlődéssel kapcsolatban a határtalan lehetőségek mellett a személyes kontaktus és a tudás fontosságára, az etikai problémák megsokszorozódására hívja fel a figyelmet.

A fenti célok elérését hatékonyan segíti a több nyelv ismerete, amely lehetővé teszi a nemzetközi irodalom napi szintű követését és a megszerzett ismeretek alkalmazását.