Dr. Fekete Tibor

Dr. Fekete Tibor

nőgyógyász szakorvos, ultrahang specialista, a Szent Margit kórház nőgyógyásza

“Nagy öröm számomra, hogy a Czeizel Intézetben a jelenleg elérhető legmagasabb technológiai eszközpark mellett gyakorolhatom a mindennapi betegellátást.”

Több mint húsz éve van a pályán, elsősorban a magzati ultrahangvizsgálatok és a laparoscopos műtéti megoldások irányába specializálódott. Genetikai rendellenességek vizsgálatából és magzati méhen belüli állapot-diagnosztikából a legmagasabb magyar képesítés mellett, a Fetal Medicine Foundation nemzetközileg elismert képesítésével rendelkezik.

Nőgyógyászati vizsgálatoknál háromdimenziós méhüregi diagnosztikát, valamint petevezeték átjárhatósági vizsgálatokat is végez. 2019 januárja óta a Szent Margit Kórház Szülészeti Osztályán dolgozik, szülések levezetését, illetve műtéti beavatkozásokat ott vállal.

Tudományos munkája során számos cikket írt magyar és angol nyelven, továbbá hét könyvfejezet, köztük a jelenleg érvényes Szülészet-Nőgyógyászati Ultrahang diagnosztika tankönyv egyik fejezetének szerzője.

Meglátása szerint a napjaink rohamtempóban fejlődő orvostudományában betegellátással foglalkozó orvosok legfőbb feladata a technológiai fejlődés emberközpontúvá alakítása, az emberséges bánásmód előtérbe helyezése.