Dr. Fülöp Györgyi

Dr. Fülöp Györgyi

fül-orr-gégész, audiológus

“Empatikus orvosokra még sokáig szükség lesz”

Specialitásai közé tartozik a szédülés, fülzúgás és halláscsökkenés kezelése, valamint a felnőtt- és gyermekellátás, de húsz év kórházi és szakrendelői munka után, sok ezer páciens között a csecsemők hallásvizsgálata jelenti neki az igazi felüdülést.

Egyetemi évei alatt tagja volt annak a munkacsoportnak, amely kutatta a csecsemőknél is alkalmazható TOAE objektív hallásvizsgálati módszert. Az eljárást néhány év múlva Magyarországon is bevezették kötelező csecsemőkori hallásvizsgálatként.

Egyik legnagyobb szakmai sikerének tartja, hogy a Czeizel Intézet fül-orr-gégészeti részlegén nagy tapasztalattal rendelkező fül-orr-gégész kollégák mellett, jól képzett audiológus asszisztenst, nagy tudású logopédusokat, szurdopedagógust, pszichológust és fogorvost egyaránt felsorakoztató, összeszokott munkacsoportot tudhat maga mellett. A rendelő magas színvonalú műszerezettsége, esztétikus megjelenése is az ő szakmai hozzáállását tükrözi.

Az orvos-beteg kapcsolatban fontosnak tartja, hogy olyan légkört teremtsen, amelyben a páciens őszintén mer beszélni minden panaszáról, gondjáról, félelméről. Véleménye szerint csak így lehet teljes képet alkotni az emberről, betegségről és kiválasztani a valószínűleg legmegfelelőbb kezelési módot.

A gyógyítás jövőjéről azt gondolja, hogy bár egyre fejlettebb készülékek, robotok segítik az orvoslást, az empatikus, gyógyuláshoz reményt adó orvos továbbra is nélkülözhetetlen marad.