Dr. Gasztonyi Zoltán

Dr. Gasztonyi Zoltán

szülész-nőgyógyász szakorvos

A vonatsínek egymás mellett mennek, de valahol messze összeérnek. Apa szerint csak a végtelenben. Apa és Anya is egymás mellett mennek, én meg középen, mert én vagyok a végtelen, ahol ők összeérnek.”

(Kiss Ottó: A vonatsínek)

Hazánkban elsőként végezte el a londoni székhelyű Fetal Medicine Foundation (FMF) elméleti és gyakorlati képzési kurzusait, amelyek megteremtették a szakmailag kiemelkedő színvonalú magzati rendellenesség szűrés lehetőségét a terhesség első és második harmadában.

Közel húsz éve indította útjára az első magzati rendellenességek kombinált szűrésével foglalkozó fővárosi intézményeket, megteremtve ezzel a legjobb hatásfokkal működő, testre szabott, egyedi szűrés lehetőségét a gyermeket várók számára.

2009-ben jelent meg gyermekvállalási kézikönyve Születéskönyv címmel, amely családtervezéssel, fogantatással, babavárással, szüléssel vagy az estleges szövődményekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad választ és kínál megoldási lehetőséget a babát tervező pároknak.

Legnagyobb szakmai sikerének a gyógyult páciensek hálája mellett azt tekinti, hogy 36 éves pályafutása során egy kisvárosnyi egészséges kisbaba megszületéséhez járulhatott hozzá a családtervezési tanácsadások, meddőségi kivizsgálások és kezelések, valamint a terhességi ultrahangos szűrővizsgálatok révén. Közülük sokan személyes felügyelte mellett jöttek világra a szülőszobán. Hivatásában a beteggel kialakított bizalmat tartja a legfontosabbnak.