Dr. Kelemen Csaba

Dr. Kelemen Csaba

szülész-nőgyógyász, endokrinológus főorvos

“Nem csak tüneteket kezelek, hanem a problémák valódi okának gyógyítása a célom.”

Speciális szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia – ezen belül is a női hormonális rendszert érintő tünetek, például hajhullás, elhízás, vérzészavarok, ésszerű fogamzásgátlás, meddőségi problémák, pajzsmirigy alulműködés, terhesség alatti hormonális eltérések kezelése.

Húsz éves pályafutása során több ezer pácienst kezelt már, munkájáért a Nekem Szól Egészségértési Díjat is megkapta. Munkája igazi mércéjének mégis a páciensek elégedettségét tartja, úgy véli ez a legnagyobb elismerés, amit egy orvos kaphat.

Az orvos-beteg kapcsolatban természetes számára a közvetlen hangnem, valamint a partneri viszony kialakítása, meggyőződése, hogy a kezelések soha nem lehetnek sablonosak, mindig személyre szabottan kell megtalálni a legmegfelelőbb megoldást. Gyógyszeres kezelést csak indokolt esetben kezd, ha semmilyen más kezelési mód nem vezetett sikerhez.

A terhesgondozás és a szülés során mindig arra törekszik, hogy ezt a csodálatos folyamatot természetes módon tudják megélni a kismamák. A várandósság alatt felmerülő kérdésekre a rendelés alatt személyesen, szükség esetén telefonon is választ ad.

Reméli, hogy a jövő szakmai újításait az orvosok úgy alkalmazzák majd, hogy a kezelés középpontjában nem a betegség, hanem a páciens marad.