Dr. Krauth Barbara

Dr. Krauth Barbara

szülész-nőgyógyász

“Boldogság az, ha amit gondolsz, amit mondasz és amit teszel összhangban vannak egymással.”

Hat évig tanított anatómia- és élettani ismereteket, 2015-óta dolgozik szülész-nőgyógyászként. Speciális szakterülete a visszatérő hólyag- és hüvelygyulladás, de soha nem csak egy adott panaszra, hanem a betegek lelki hátterére is fókuszál, ezért rendeléseit mindig vegyíti egy kis pszichológiával, és előszeretettel használ fitoterápiás szereket is.

Legnagyobb szakmai sikerének azt tekinti, ha meg tud gyógyítani akár több évtizede elhúzódó krónikus panaszokat, és ezáltal kiegyensúlyozottabbá teheti betegei életét.

Rendelései során közvetlen, vidám légkör kialakítására törekszik, hogy páciensei oldottan tudjanak beszélni problémáikról, és lehetőleg mosollyal távozzanak.

Nagyon közvetlen, hisz abban, hogy már nem a régi alá fölé rendeltségi viszony jellemzi az orvos – beteg kapcsolatokat, ezért gyakran tegeződik is pácienseivel, akik tapasztalata szerint kimondottan hálásak ezért. Fontosnak tartja a teljes körű tájékoztatást, a vizsgálatok során igyekszik elmagyarázni, vagy akár ultrahangon megmutatni, mi történik a testtel, ezáltal a páciens nem csak alanya, hanem szerves része lesz a folyamatnak.