Dr. Munkácsi Györgyi

Dr. Munkácsi Györgyi

szemészorvos, gyermekszemész. Szakterületei: kontaktológia, refraktív sebészet, színtévesztés korrigálása

“Hogy továbbra is elfogadd a dolgokat, melyeken nem tudsz változtatni, és változtatsz azon, amiken tudsz, Te magad is csodálatosan változol”

– Lao Ce

Több évtizede van a pályán. Gyakorlatilag megszámlálhatatlan, hány beteggel találkozott ez idő alatt, de a számoknál fontosabbnak is tartja azt a bizalmi kapcsolatot, amit a betegeivel kialakított. Ezt támasztja alá, hogy egy-egy családnak akár négy generációja is megfordult a rendelőjében. Vallja, hogy a klasszikus, személyes, empátiára épülő orvos-beteg kapcsolat még akkor sem mellőzhető, ha a modern orvostudomány legnagyobb vívmányait is beépítik a gyógyítás folyamatába.

Számos hazai és külföldi szakmai elismeréssel rendelkezik, 2012-ben a Markusovszky pályázaton első helyezést, ugyanezen a pályázaton 2004-ben második helyezést ért el.

Több évtizedes tapasztalata alapján úgy látja, hogy a technika a gyógyítás szinte elképzelhetetlen perspektíváját vetíti az emberiség elé, amely a ma még leküzdhetetlen betegségek gyógyítását, az emberi életkor több tíz évvel való meghosszabbítását jelenti. A jövő csodálatos lehetőségeket rejt, de a veszélyekre is felhívja a figyelmet: az emberiségnek és az orvostudománynak hihetetlen felelősséget is jelent a határok felismerése, amelyek átlépése akár katasztrófális következményekkel járhat.