Dr. Vajda Zsolt

Dr. Vajda Zsolt

csecsemő- és gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus

22 éves tapasztalata során során a gyermek endokrinológia általános művelése mellett külön fókuszt kapott a növekedési zavarok vizsgálata és kezelése, valamint a diabetológia.

Eddigi legnagyobb szakmai sikerének tekinti, hogy számos neves magyar és külföldi szakemberrel együttműködve írt publikációkat, sőt, rendszeresen vett és vesz részt nemzetközi klinikai vizsgálatokban is, növekedés és diabetológia témakörben.

Az orvos-beteg kapcsolatban a bizalom a legfontosabb számára, rendelésein közel 1000 gondozott endokrinológiai beteget, 150 diabetesest és több, mint 30 növekedési hormonpótlásban részesülő pácienst látott már el.

A gyógyítás jövőjét illetően azt reméli, hogy a következő években egyre hangsúlyosabbá válik majd a prevenció és a betegségek korai felismerése. Hangsúlyozza azonban, hogy ez, a társadalom tájékozottsága és közreműködése nélkül nem lehetséges, ezért fontosnak, sőt szükségesnek tartja az alapvető egészségügyi ismeretek elsajátítását. Ez szerinte azért is lényeges, hogy az emberek reálisabb elvárásokkal forduljanak az egészségügyhöz.

A technológiát tekintve nagy lehetőségeket lát az új módszerek bevezetésében, valamint az egyénre szabott kezelések egyre pontosabb beállítási lehetőségeiben.

Véleménye szerint az orvostudomány a társadalom fejlődése nélkül csak korlátozottan tud fejlődni.