Orvos

Kalmárné Rikker Zsuzsanna

gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

“A hullámokat az számlálja, aki sötétben hallgatja a hullámverést, és nem az, aki látja a tengert”

Weöres Sándor

2009-ben végzett pszichológusként a Debreceni Egyetemen, 2019 óta pedig gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként dolgozik. 12 éves szakmai tapasztalata során speciális szakterületévé a kora életkori fejlődéspszichológiai vizsgálatok, az eltérő fejlődésmenet, a gyermek- és serdülőkori emocionális és viselkedészavarok, valamint a tanulási nehézségek vizsgálata vált. Munkája szerves részét képezi a teljes pszichodiagnosztika, melybe az organikus (szervi eredetű) zavarral érkező és a funkcionális tüneteket mutató gyermekek pszichés állapotának felmérése, és a nehézségek intervenciója egyaránt beletartozik.

Legnagyobb sikerének mindig azt tekinti, amikor idejében felismeri, beazonosítja egy gyermek nehézségeinek kiváltó okait, hiszen a korai diagnózis és terápia hatására csodás fejlődés érhető el, melynek köszönhetően a gyermek is sikereket érhet el az életében. Korábbi páciensei ebben többször is megerősítették már.

A pszichológus-kliens kapcsolatban számára a kölcsönös bizalom, az őszinteség, valamint az oldott hangulat a legfontosabb, ezért életkortól függetlenül mindenkit egyenértékű félnek tekint a konzultációk során. Célja, hogy páciensei teljes biztonságban érezhessék magukat, és képesek legyenek megnyílni, hiszen így, együttműködve lehet csak valós sikereket elérni.