Prof. Dr. Ács Nándor

szülész-nőgyógyász és sebész szakorvos, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója és a FEMMED Intézet orvosigazgatója

“Semper plus ultra”

(Mindig tovább, mindig előre)

28 éves pályafutása során eddig több, mint 3000 gyermek születését segíthette, több ezer nőgyógyászati műtétet végzett, továbbá számos diagnosztikus és gyógyító eljárás magyarországi bevezetésének vezetője volt. Speciális szakterületei a várandósgondozás szövődményes esetekben is, a kismedencei süllyedések és miómák sebészete, a laparoscopia, a kismedencei lézer kezelések, az inkontinencia kezelés, valamint az esztétikai nőgyógyászat.

Munkájáért már Richter Gedeon díjjal és Pro Sanitate díjjal is jutalmazták, legnagyobb sikerének mégis azt tekinti, hogy a magyar szülészet-nőgyógyászat szakma egyik vezetőjeként ismeri el, ennek köszönhetően 2013 óta a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója.

Az orvos-beteg kapcsolatban kiemelkedően fontosnak tartja a bizalmi légkör kialakítását, valamint a tájékoztatás terén az orvos teljes őszinteségét.

Véleménye szerint az orvostudomány elképesztő változások előtt áll, a mesterséges intelligencia alkalmazásának köszönhetően 10 év múlva rá sem fogunk ismerni arra, ahogy ma diagnosztizálják és kezelik a betegségeket.