Prof. Hajdú Júlia

Prof. Dr. Hajdú Júlia

ultrahang specialista, gyermekgyógyász, gyermekkardiológus, egyetemi tanár

“Minden megszületendő magzat előtt végtelen számú lehetőség áll. A mi feladatunk ebben, hogy segítsük egészségesen megszületni.”

Több mint 40 éve végez újszülötteknél és koraszülötteknél koponya és hasi ultrahang vizsgálatokat. Újszülött Intenzív osztályos munkája hatására szerezte meg csecsemő és gyermekkardiológia szakvizsgáját. 1993 óta évente 2500-3000 magzati echocardiographiás vizsgálatot végez. 2013 óta a magzati echocardiographiás munkacsoport tagjaként, az Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Centrumában is dolgozik.

Egyetemi oktatói tevékenysége során magyar és külföldi orvostanhallgatók elméleti és gyakorlati oktatásában, szakorvosjelöltek, szakorvosok képzésében egyaránt részt vett, jelenleg is tart továbbképző előadásokat és közreműködik a Szonográfusok felsőfokú képzésében is.

Az orvos – beteg kapcsolatban a korrektséget, az empátiát és a bizalmat tartja legfontosabbnak.

Reméli, hogy a genetika rohamos fejlődése, a jó minőségű ultrahang készülékek elterjedése és a szűrővizsgálatok színvonalának jelentős javulása látványosan növeli majd a magzati szívfejlődési rendellenességek felismerésének hatásfokát.

Megkapta a köztársasági elnök “Sub auspiciis rei publicae popularis” kitüntetését.

Az Orvosi Hetilapban közölt tudományos közleménye Markusovszky díjban részesült.