Nutrigenetikai teszt

Ismerje meg génjeit, életvitelének, táplálkozásának optimalizálása érdekében

A nutrigenetikai vizsgálatok elsősorban táplálkozással, életmóddal kapcsolatos információkat nyújtanak, melyek genetikai alapon segítenek az életvitellel, táplálkozással kapcsolatos ajánlások megfogalmazásában.

Ma már tudjuk, hogy betegség hajlamunk meghatározása mellett a genetika fontos az étkezés szempontjából is, hiszen a táplálék feldolgozása is gének által meghatározott enzimek, anyagcsere utak aktivitása.

A vizsgálat nem genetikai betegségek diagnosztizálására való, hanem az egyén genetikai jellemzőinek azonosítására szolgál, mint például a szervezet vitaminok, szénhidrátok, zsírok, fehérjék anyagcseréje, esetleges glutén- és/vagy laktózérzékenysége, cardiometabolikus rizikófaktorok és a szervezet terhelhetőségével kapcsolatos markerek, amelyek ismerete segíthet a személyre szabott egészségvédelem, illetve a mindennapi életvitel kialakításában.

A Nutrigenetikai teszt több érdekes információt is tartalmaz ízérzékünkkel, táplálkozási szokásainkkal, fizikai aktivitásunkkal kapcsolatban is. A tesztben foglaltak hajlamot, tendenciákat jelentenek, nem a genetikailag meghatározott betegségek során gyakori meghatározottságot.

Különösen érdekes lehet ez a teszt táplálkozási ajánlásokat követő, aktív életmódot folytató, egészségüket fejleszteni kívánó egészséges emberek számára.

  • Mikronutriensek anyagcseréje

    Szervezetünk nem egyforma hatékonysággal használja fel a bevitt tápanyagokat, így bizonyos vitaminokból, ásványi anyagokból többre vagy kevesebbre lehet szükségünk, mint az átlag. A teszt magában foglalja a következőkkel kapcsolatos információkat: A, B12, C, D, E vitaminok, folát, cholin, kálcium és vas anyagcsere.

  • Étel intoleranciák és érzékenységek

    A laktóz és gluténérzékenységgel kapcsolatos információk genetikával kapcsolatos összefüggése régóta ismert és a diagnosztikában is használatos, a vizsgálat tartalmazza ezeket az információkat.

  • Cardiometabolikus rizikófaktorok

    Elsősorban a koffein-, és sófogyasztással, valamint az omega-3 és 6 zsírsavakkal kapcsolatos faktorok összegyűjtéséről van szó. Ezek a faktorok elsősorban a szív- és érrendszer egészségével kapcsolatosak, így fontos szerepet játszanak az ezekhez kapcsolódó súlyos szövődmények (pl. szívinfarktus) elkerülésében.

  • Macronutriensek szerepe

    Az energiaháztartás, a szénhidrátok, fehérjék, zsírok anyagcseréjére vonatkozó jelenleg ismert összefüggések kerülnek kimutatásra. A vizsgálat a testsúllyal és a test összetétellel kapcsolatos információkat is nyújt.

  • Étkezési szokások

    Az ízérzéssel és az étkezések közötti időtartammal kapcsolatos információk kerülnek tesztelésre.

  • Testmozgás és sérülési kockázatok

    Az izomműködéssel, edzési intenzitással, állóképességgel, csonttömeggel, ín sérülékenységgel, fájdalomérzékenységgel kapcsolatos információk kerülnek összegyűjtésre. Ennek elsősorban a rendszeresen sportolók szempontjából lehet jelentősége.

A NUTRIGENETIKAI TESZT ÁRA

185.000 Ft