PrenaGenetics®

PrenaGenetics®

Új, kockázatmentes módszer, a magzati kromoszóma-rendellenességek kimutatására

A PrenaGenetics® az első és egyetlen magzati genetikai vizsgálat, amelynek kiértékelése belföldön, hazai laboratóriumban történik, és közel százszázalékos pontossággal ad információt a leggyakoribb kromoszóma-rendellenességek előfordulásán túl a magzat teljes genetikai állományára vonatkozóan.
Az egyedülálló magyarországi kiértékelésnek köszönhetően mindössze pár nap alatt eredményt ad.

A non-invazív, egyszerű anyai vérvétellel elvégezhető, tehát vetélési kockázattal nem járó PrenaGenetics® a méhlepényből az anyai vérbe jutó szabad magzati DNS-t vizsgálja. A DNS-láncok szerkezete alapján beazonosítható, hogy melyik kromoszómáról származnak, és hogy megfelelő mennyiségben vannak-e jelen.

A PrenaGenetics® képes a magzat teljes kromoszóma-állományának vizsgálatára és bármely kromoszóma, vagy kromoszóma-szakasz számbeli többletének, illetve hiányának kimutatására, melynek mérete nagyobb mint 7 megabázis (Mb). Ezzel a gyakori triszómiák (21, 18 ,13 – vagyis a Down-kór, Edwards-kór, illetve Patau-kór), illetve a nemi kromoszómák számbeli rendellenességeinek kimutatásán túl, egyéb, ún. ritka autoszomális rendellenességek (RAR) is kimutathatóak.

A PrenaGenetics® az első olyan magzati non-invazív genetikai vizsgálat, amely a legmagasabb nemzetközi akkreditációval, IVD CE minőségi bizonyítvánnyal rendelkező technológia alkalmazásával, magyarországi laboratóriumban kerül előállításra.

A PrenaGenetics® egyedülálló innovációja révén a klinikai vonatkozásban legtöbbször felmerülő vizsgálati igény kiszolgálására, biztosítja a non-invazív tesztelés lehetőségét, célirányosan a 21-es triszómia (Down-kór) kimutatására is.

A PrenaGenetics® vizsgálattal a születendő gyermek neme is megállapítható, valamint a teszt ikerterhességben is alkalmazható. A PrenaGenetics®  a 9. és a 20. terhességi hét között végezhető.

Mikrodeléciós panel vizsgálat igényelhető minden PrenaGenetics® vizsgálat mellé (kivéve PrenaGenetics® Alap) plusz 20 000 forintért!

A mikrodeléciós panel 9 deléciós szindróma szűrését tartalmazza. A 6 leggyakoribb deléciós szindrómán, a DiGeorge-, a Cri-du-Chat-, a Prader-Willi-, az Angelmann-, a Wolf-Hirschhorn- és az 1p36 deléciós szindrómán felül 3 további mikrodeléciós szindrómát vizsgál, amelyek a Langer-Giedion-, a Smith-Magenis- és a Jacobsen-szindróma.

A PrenaGenetics® több vizsgálati típussal igazodik a gyermeket váró szülők, illetve az ellátó orvos igényeihez.

PrenaGenetics® Alap
Eredményt ad: 21-es triszómia (Down-kór)
99 000 Ft
PrenaGenetics® Optimum
Eredményt ad: Gyakori kromoszóma-rendellenességek
(21-, 18-, 13- triszómia + nemi kromoszómák számbeli rendellenességei)
Ez a vizsgálati forma a szakmai ajánlások által megjelölt, előfordulásukat, méhen belüli azonosíthatóságukat tekintve a leginkább releváns rendellenességek körét vizsgálja.
199 000 Ft
PrenaGenetics® Plus
Eredményt ad: A magzat teljes kromoszóma állományára, vagyis az összes autoszomális és nemi kromoszóma számbeli rendellenességeire, illetve azokban előforduló esetleges duplikációkra vagy deléciókra, 7 Mb részletességig.
229 000 Ft
PrenaGenetics® ORIGIN
A PrenaTest® Plus és az ORIGIN hordozóság szűrés együttes elvégzése
Eredményt ad: A magzat teljes kromoszóma állományának vizsgálatára, valamint a szülők által hordozott és a magzat számára örökíthető genetikai betegségek előfordulására.
395 000 Ft
PrenaGenetics® MONOGEN
A PrenaTest® Plus és a MONOGEN vizsgálat együttes elvégzése
Eredményt ad: A magzat teljes kromoszóma állományának vizsgálatára, valamint a magzatban újonnan előforduló, egészséget károsító génhibákat mutatja ki
395 000 Ft
PrenaGenetics® TOTAL
A PrenaTest® Plus, az ORIGIN hordozóság szűrés és a MONOGEN vizsgálat együttes elvégzése
595 000 Ft

További információk a www.neweragenetics.hu honlapon.
Információs vonal: +36 20 518 1810

PrenaGenetics® – Magyarországi laboratóriummal, legkorszerűbb technológiával

Czeizel Intézet Prenatal