BABAGONDOZÁS

Előadók

Bartos Rita

diplomás szülésznő, szülésfelkészítő specialista

"A legfontosabb három dolog, amit biztosítok a hozzám fordulóknak: szakértelem, idő és figyelem."

A Semmelweis Egyetem Szülésznői szakirányán végzett kiváló minősítéssel, majd további tanfolyamokon képezte magát, hogy a legkorszerűbb tanácsokkal segíthesse a hozzá fordulókat.

9 éves szakmai tapasztalata során speciális szakterületévé a szülésfelkészítés vált. A Czeizel Intézetben több ilyen kurzust is tart várandós kismamáknak, de legnagyobb szakmai sikerének a programozott császármetszésre felkészítő tanfolyam megalkotását és kidolgozását tekinti. Emellett újszülött gondozás, valamint szülésfelkészítő kurzus is található a repertoárjában, melyekre eddig kivétel nélkül pozitív visszajelzést kapott a résztvevőktől, akik az óra szakmaiságát és informatív jellegét szokták leginkább hangsúlyozni. Évente 700-800 fő vesz részt a tanfolyamain, személyes tanácsadásai során pedig mintegy 150-200 kismamának és leendő apukának nyújt segítséget.

Az orvos-beteg kapcsolatban az általa gondozott várandós anyukáknál/pároknál a bizalom kiépítése, valamint a hiteles tájékoztatás biztosítása a legfontosabb számára. Az interaktív beszélgetések során a párokban felmerülő kérdésekre adott részletes, őszinte válaszaival a félelmek és szorongások teljes eloszlatására törekszik.

Véleménye szerint fontos, hogy kompetens emberek, megfelelő információval tudják ellátani a különböző szakterületen a pácienseket. Munkája mellett ebben a szellemben dolgozik, és külön szerencsésnek érzi magát, hogy ötvözheti szakmai tudását saját tapasztalataival és elvárásaival, mint várandós és gyakorló édesanya.

Férjezett, kisfia Kristóf 6 éves, 2021 nyarára várja ikerfiai születését.


Bocskai Zoltánné Sörös Irén

Laktációs szaktanácsadó

2017-ben nemzetközi vizsgát tettem így jogosultá váltam a lehető legmagasabb szinű titulussal a lakáció területén, ami az IBCLC (international board certified lactation consultant) professzionális szoptatási szaktanácsadadó.

2005 óta dolgozom a magánegészségügyben, szülészeti osztályon csecsemős nővérként.

Elkötelezett vagyok a magas minőségű ellátás irányában. Személyre szabott gondoskodás, a családok elégedettsége a legjobb visszajelzés munkámra, amit igyekszem kellő alázattal végezni. Gyakorlati ember vagyok, rutinos.

Két kisfiam van, akiket 2 éves koron túl, hosszan szoptattam megélve a szoptatás magaslatát és mélységét. Tudom, hogy milyen fontos a szeretetteljes támogató közeg. Nagyon vidám természetű, pozitív szemléletű, optimista embernek ismenek. Alelnöke vagyok az Életkezdet Szakmai Egyesületnek.

A mai nők nagyon tudatosak, szoptatási tanácsadótól szeretnek szoptatási tanácsot kapni. Hiteles és naprakész információ birtokában lenni egy jó befektetés, ami megtérül.

Hiszek az életfogytig tartó tanulásban, szakmai továbbképzések, műhelymunkák, kongressszusok, tanfolyamok tömkelege van mögöttem és előttem.


Bartos Rita, diplomás szülésznő, szülésfelkészítő specialista

Bocskai Zoltánné Sörös Irén, laktációs szaktanácsadó

Déri Soma

Déri Soma vagyok, mentőtisztként végeztem 2020-ban a PTE-ETK-n. Tanulmányaim alatt, 2016-2019-ig kivonuló mentőápolóként teljesítettem szolgálatot.

A mentőmunka alatt, 2019-ben kezdtem oktatóként tevékenykedni.

Először munkahelyi elsősegélynyújtást oktattam, majd a diploma megszerzését követően elkezdtem szülők körében csecsemő-gyermek elsősegélynyújtás oktatásokat szervezni és tartani.


Dr. Mudra Kata

2016-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Jelenleg a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján dolgozom csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelöltként.

Az egyetem orvosképzésében végzett oktatói munkám mellett 2019 óta veszek részt a laikus elsősegély oktatásban, ez utóbbi szerepét kiemelt jelentőségűnek tartom.


Déri Soma

Dr. Mudra Kata