Babagondozás

Előadók

Bartos Rita

Diplomás szülésznő, szülésfelkészítő specialista

„A legfontosabb három dolog, amit biztosítok a hozzám fordulóknak: szakértelem, idő és figyelem.”

A Semmelweis Egyetem Szülésznői szakirányán végzett kiváló minősítéssel, majd további tanfolyamokon képezte magát, hogy a legkorszerűbb tanácsokkal láthassa el a hozzá forduló pácienseket.

9 éves szakmai tapasztalata során speciális szakterületévé vált a szülésfelkészítés. A Czeizel Intézetben több ilyen kurzust is tart várandós kismamáknak, de legnagyobb szakmai sikerének a programozott császármetszésre felkészítő tanfolyam megalkotását és kidolgozását tekinti. Újszülött gondozás, valamint szülésfelkészítő kurzus is megtalálható a repertoárjában, melyekre eddig kivétel nélkül pozitív visszajelzést kapott a résztvevőktől, akik az óra szakmaiságát és informatív jellegét szokták leginkább kiemelni. Évente 700-800 fő vesz részt a tanfolyamain, személyes tanácsadásai során pedig mintegy 150-200 kismamának és leendő apukának nyújt segítséget.

Az orvos-beteg kapcsolatban -az általa gondozott várandós anyukáknál, illetve pároknál- a bizalom kiépítése, valamint a hiteles tájékoztatás biztosítása a legfontosabb. Az interaktív beszélgetések során a párokban felmerülő kérdésekre adott részletes, őszinte válaszaival a félelmek, és a szorongások teljes eloszlatására törekszik.

Véleménye szerint fontos, hogy kompetens emberek, megfelelő információval tudják ellátni a pácienseket, a különböző szakterületeken- munkája mellett minden nap ebben a szellemben dolgozik. Szerencsésnek érzi magát, hogy ötvözheti szakmai tudását saját tapasztalataival, mint háromgyermekes édesanya.

Férjezett, van egy kisfia Kristóf, aki 6 éves. Nemrég pedig iker kisfiúknak adott életet.

Bocskai Zoltánné Sörös Irén

Laktációs szaktanácsadó

2017-ben nemzetközi vizsgát tettem így jogosulttá váltam a lehető legmagasabb szintű titulussal a laktáció területén, ami az IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) professzionális szoptatási szaktanácsadó.

2005 óta dolgozom a magánegészségügyben, szülészeti osztályon csecsemős nővérként.

Elkötelezett vagyok a magas minőségű ellátás irányában, és fontos számomra, hogy minden páciensem személyre szabott gondoskodásban részesüljön. A családok elégedettsége a legjobb visszajelzés a munkámra, amit igyekszem kellő alázattal végezni. 

Úgy gondolom, hogy rendelkezem a kellő rutinnal, hiszen két kisfiam van, akiket 2 éves korukig hosszasan szoptattam megélve közben mélységeket, és magasságokat. Nem egyszerű feladat a szoptatás, és tudom, hogy milyen fontos a szeretetteljes támogató közeg. Nagyon vidám természetű, pozitív szemléletű, optimista embernek ismernek. 

Büszke vagyok rá, hogy alelnöke lehetek az Életkezdet Szakmai Egyesületnek.

A mai nők nagyon tudatosak, így a szoptatási tanácsadótól szeretnek leginkább szoptatási tanácsot kapni. Szerintem a hiteles, és naprakész információ birtokában lenni egy jó befektetés, ami megtérül.

Hiszek az életfogytig tartó tanulásban- szakmai továbbképzések, műhelymunkák, kongresszusok, és tanfolyamok tömkelege van mögöttem, illetve vár rám a közeljövőben.

Czeizel Intézet Postnatal