Családtervezési tanácsadás

Családtervezési tanácsadásra azokat a párokat várjuk, akik mindent meg akarnak tenni annak érdekében, hogy egészséges kisbabájuk szülessen. Ennek során az ismert genetikus, Dr. Czeizel Endre által kidolgozott Optimális Családtervezési Modellt alkalmazzuk, amely három lépésből áll.

Elsőként a családtervezési alkalmasságot tisztázzuk, hogy ha gond adódik, azt még a fogamzás előtt rendezzük. A második lépés a fogamzásra történő 3 hónapos felkészülést jelenti. Hiszen a fogamzáskor dől el genetikai sorsunk, vagyis hogy férfiként vagy nőként, betegként vagy egészségesként indulunk-e neki az életnek. A harmadik lépésben a fogamzás optimális körülmények közötti elérés után a kora-terhesség fokozott védelmét segítjük elő.

Hiszen a várandósság 3. és 10. hete között lesz a genetikai tervrajzból az a csodálatos kis ember, akit magzatnak nevezünk. Ezt követően a kismamák felkeresik a várandósgondozót, hogy a szakemberek ott már elsősorban rájuk vigyázzanak.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.
Czeizel Intézet Prenatal