FELNŐTT ULTRAHANGVIZSGÁLATOK

Emlő ultrahangvizsgálat

Az emlők állományát és a hónaljárok képleteit (ereket, nyirokcsomókat) tekinti át.

Emlő ultrahang ajánlott:

  • az emlőben kialakuló csomó megjelenése, körülírt fájdalom, váladékozás, vérzés, nem gyógyuló seb, emlő alakjának megváltozása, az emlő vagy a bimbó bőre behúzódása, a bőr színének és jellegének megváltozása (duzzadt, piros, kemény), valamint hónalji csomó tapintása esetén.

  • közeli hozzátartozó emlődaganatos elváltozása esetén is indokolt lehet a veszélyeztetettség kizárása céljából

  • fogamzásgátló és egyéb hormontartalmú gyógyszerek esetén indokolt az évenkénti vizsgálat

40 éves kor alatti betegeknél az emlők áttapintását követő első képalkotó vizsgálat az ultrahang, mely sugárzásmentes, biztonságos, kíméletes módszer. Rendszerint emlődaganatot, cisztákat, tályogokat, az emlő állományában előforduló jóindulatú daganatokat (pl. fibroadenoma) mutatunk ki vele. Daganatos betegségek esetén hónalji nyirokcsomó áttétei is kimutathatók a segítségével.

40-45 éves kor felett a mellrák szűrővizsgálatára nem megfelelő és nem helyettesíti a mammográfiát. Ebben a korosztályban már az ultrahang a mammográfia utáni célzott vizsgálatra és a mintavétel vezérlésére alkalmas módszer. A vizsgálat találati biztonsága nem százszázalékos. Előfordulhat, hogy bizonyos elváltozások csak ismételt vizsgálattal mutathatók ki.

Az emlő ultrahangvizsgálat pajzsmirigy ultrahangvizsgálattal kedvezményes áron vehető igénybe!

Központunkban dolgozó valamennyi szakorvosunk az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akreditált szakember.

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!