Emlő ultrahangvizsgálat

Az emlők állományát és a hónaljárok képleteit (ereket, nyirokcsomókat) tekinti át.

Emlő ultrahang ajánlott:

  • az emlőben kialakuló csomó megjelenése, körülírt fájdalom, váladékozás, vérzés, nem gyógyuló seb, emlő alakjának megváltozása, az emlő vagy a bimbó bőre behúzódása, a bőr színének és jellegének megváltozása (duzzadt, piros, kemény), valamint hónalji csomó tapintása esetén.
  • közeli hozzátartozó emlő daganatos elváltozása esetén is indokolt lehet a veszélyeztetettség kizárása céljából.
  • fogamzásgátló és egyéb hormontartalmú gyógyszerek esetén indokolt az évenkénti vizsgálat.

40 éves kor alatti betegeknél az emlők áttapintását követő első képalkotó vizsgálat az ultrahang, mely sugárzásmentes, biztonságos, kíméletes módszer. Rendszerint emlődaganatot (jóindulatú és rosszindulatú), cisztákat, tályogokat, mutatunk ki vele. Daganatos betegségek esetén hónalji nyirokcsomó áttétei is kimutathatók a segítségével. Az ultrahangvizsgálattal az elváltozás nagysága, szerkezete, kontúrja, meszesedése, annak jellege, erezettsége, a képlet

40-45 éves kor felett a mellrák szűrővizsgálatára nem megfelelő és nem helyettesíti a mammográfiát. Ebben a korosztályban már az ultrahang a mammográfia utáni célzott vizsgálatra és a mintavétel vezérlésére alkalmas módszer. A vizsgálat találati biztonsága nem száz százalékos. Előfordulhat, hogy bizonyos elváltozások csak ismételt vizsgálattal mutathatók ki.
Az emlő ultrahangvizsgálata, pajzsmirigy ultrahangvizsgálattal kedvezményes áron vehető igénybe!

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak. Amennyiben a vizsgálaton kísérőként, gyermek is részt vesz, kérjük ügyeljenek arra, hogy ne zavarja a vizsgálatot.
Czeizel Intézet Postnatal