FELNŐTT VIZSGÁLATOK

Férfi termékenységi vizsgálat

Magyarországon hozzávetőlegesen 120 ezer meddő házaspár van. Meddőségnek nevezzük, ha rendszeres fogamzásgátlás mentes szexuális együttlét mellett egy éven belül nem jön létre terhesség. A meddő párok kivizsgálása során 40-40 %-ban férfi, vagy női eredetű meddőségre derül fény, 20 %-ban a pár mindkét tagjánál találunk problémát.

 

Intézetünk ISO minősítése

A férfi termékenységi vizsgálat első lépése az ejakulátum makroszkópos és mikroszkópos vizsgálata. A laborbunkba érkező mintán makroszkóposan a mennyiséget, az állagot és a pH-t, majd mikroszkóposan a spermiumok számát, szerkezetét, mozgását vizsgáljuk. Ezzel a gyors és egyszerű vizsgálattal alap információkat nyerhetünk a férfi termékenységet illetően.

Intézetünkben a férfi termékenységi vizsgálat bármelyik hétköznap délelőtt elvégezhető, egyetlen kitétel, hogy az ejakulátum vizsgálata 3-4 nap önmegtartóztatás után történjen. Ennek oka, hogy a szexuális együttlét utáni 1-2 napban a spermium koncentráció alacsonyabb, míg az 5 napnál hosszabb ejakuláció mentes időszak esetén, a kóros spermiumok aránya magasabb.

Az eredményt a minta leadás napján biztosítjuk.