Mikroszkópos spermavizsgálat

Magyarországon hozzávetőlegesen 120 ezer meddő házaspár van. Meddőségnek nevezzük, ha rendszeres fogamzásgátlás mentes szexuális együttlét mellett egy éven belül nem jön létre terhesség. A meddő párok kivizsgálása során 40-40 %-ban férfi, vagy női eredetű meddőségre derül fény, 20 %-ban a pár mindkét tagjánál találunk problémát.

A férfi termékenységi vizsgálat első lépése az ejakulátum makroszkópos és mikroszkópos vizsgálata. A laborbunkba érkező mintán makroszkóposan a mennyiséget, az állagot és a pH-t, majd mikroszkóposan a spermiumok számát, szerkezetét, mozgását vizsgáljuk. Ezzel a gyors és egyszerű vizsgálattal alap információkat nyerhetünk a férfi termékenységet illetően.

iso

Intézetünk ISO minősítése

Intézetünkben a spermaanalízis vizsgálat bármelyik hétköznap délelőtt elvégezhető, egyetlen kitétel, hogy az ejakulátum vizsgálata 3-4 nap önmegtartóztatás után történjen. Ennek oka, hogy a szexuális együttlét utáni 1-2 napban a spermium koncentráció alacsonyabb, míg az 5 napnál hosszabb ejakuláció mentes időszak esetén, a kóros spermiumok aránya magasabb.

Az eredményt a minta leadás napján biztosítjuk.

Az andrológiai kivizsgálás (férfi nemzőképesség vizsgálata) előtt célszerű már elvégezni a spermanalízis vizsgálatot.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.

Czeizel Intézet Prenatal