VIZSGÁLATOK

Inzulinrezisztencia

Az inzulinrezisztencia egy szénhidrát-anyagcsere zavar, amely számos szövődményt eredményezhet.

Inzulin rezisztencia vizsgálat

A PCO (poly cisztás ovárium/petefészek), illetve a PCO szerű petefészkek (hormoneltérés nélkül) Magyarországon a fertilis korú nők 25%-át érinti. Az ezzel járó ciklus és anyagcsere-változások befolyásolják a teherbeesést és magát a várandóságot is.

Ezért javasolt PCO-szerű petefészek esetében, illetve egyéb, endokrin jellegű panaszok esetében (hajhullás, hízás, fokozott szőrnövekedés, pattanásos bőr) a vércukor-terhelés vizsgálata mellett az inzulinszint vizsgálata is.

Hosszabb távon, a magasabb inzulinszinttel rendelkező páciensek nagyobb eséllyel lesznek II. típusú cukorbetegek az életkor előrehaladtával. Ha időben fény derül a szénhidrát-anyagcsere problémájára, az életvitel egészséges megváltoztatásával, mozgás, sport bevezetésével megelőzhetjük a késői káros szövődményeket.

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!