Inzulinrezisztencia vizsgálat

A PCO (policisztás ovárium/petefészek), illetve a policisztás szerkezetű petefészkek (hormoneltérés nélkül) Magyarországon a fertilis korú nők 25%-át érinti. Az ezzel járó ciklus és anyagcsere-változások befolyásolják a teherbeesést, és magát a várandósságot is.

Ezért javasolt PCO-szerű petefészek, illetve egyéb, endokrin jellegű panaszok esetében (hajhullás, hízás, fokozott szőrnövekedés, pattanásos bőr) a vércukor-terhelés vizsgálata mellett az inzulinszint vizsgálata is.

Hosszabb távon, a magasabb inzulin szinttel rendelkező páciensek nagyobb eséllyel lesznek II. típusú cukorbetegek az életkor előrehaladtával. Ha időben fény derül a szénhidrát-anyagcsere problémájára, az életvitel egészséges megváltoztatásával, mozgás, sport bevezetésével megelőzheti a késői káros szövődményeket.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.