Inzulinrezisztencia

Az inzulinrezisztencia egy szénhidrát-anyagcsere zavar, amely számos szövődményt eredményezhet.

Szabálytalan menstruáció, meddőségi panaszok, túlsúly és sikertelen fogyókúrák esetén a többpontos vércukor-terhelés vizsgálata, az inzulinszintek meghatározásával együtt javasolt (inzulinrezisztencia vizsgálata).

Az inzulinrezisztencia, illetve a magasabb inzulinszintek hajlamosítanak a későbbi II. típusú cukorbetegség kialakulására, magas vérnyomásra, továbbá szív-érrendszeri betegségekre.

Az életvitel egészséges megváltoztatásával, mozgás, sport bevezetésével jó eséllyel megelőzhetjük a késői szövődményeket.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.
Czeizel Intézet Postnatal