VIZSGÁLATOK

Inzulinrezisztencia

Az inzulinrezisztencia egy szénhidrát-anyagcsere zavar, amely számos szövődményt eredményezhet.

Szabálytalan menstruáció, túlsúly és sikertelen fogyókúrák esetén többpontos vércukor-terhelés vizsgálata inzulinszintek meghatározásával együtt javasolt (inzulinrezisztencia vizsgálata).

Az inzulin rezisztencia ill. a magasabb inzulinszintek hajlamosítanak a későbbi II. típusú cukorbetegség kialakulására, magas vérnyomásra, szív-érrendszeri betegségekre.

Az életvitel egészséges megváltoztatásával, mozgás, sport bevezetésével jó eséllyel megelőzhetjük a késői káros szövődményeket.

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!