MEDDŐSÉGI LABORVIZSGÁLATOK

Meddőségi laborvizsgálatok

Függetlenül attól, hogy az ultrahangvizsgálatok során fizikai elváltozásokra derült-e fény, felmerülhet a páciens immunrendszerének eltérése ill. a partnerrel szembeni immunológiai összeférhetetlenség.

Ezért – a meddőség összetett problémájára való tekintettel – nagyon fontos bizonyos célzott, speciális laborvizsgálatokat is elvégezni, amelyet meddőségi specialistánk konzultáción egyeztet a Párral. Intézetünk a speciális laborvizsgálatokat széles skálájával áll az arra szoruló Páciensek rendelkezésére.

Meddőségi laborvizsgálatok

Férfi (genetikai) infertilitás panel (Tartalmazza: Y kromoszóma mikrodeléciók (AZF-A, -B, -C régiókban), X- és Y- kromoszóma aneuploidiák , Cisztás fibrózis (CFTR) gén 36 mutációja)

Infertilitás csomag I.- spermium DNS fragmentáció + ROS + akroszóma reakció

Infertilitás csomag II.- spermium DNS fragmentáció + ROS

Infertilitás csomag III.- TAC + ROS

Infertilitás csomag IV.- spermium DNS fragmentáció + akroszóma reakció

Infertilitás panel I. ANA ELISA, sd-DNS, foszfolipid antitest, anti-TPO, Thyreoglobulin autoantitest, cöliákia

Infertilitás panel II. ANA ELISA, sd-DNS, foszfolipid antitest, anti-TPO, Thyreoglobulin autoantitest, cöliákia, Annexin IgG/IgM, prothrombin elleni antitest

Infertilitás panel III. ANA ELISA, sd-DNS, foszfolipid antitest, anti-TPO, Thyreoglobulin autoantitest, cöliákia, Annexin IgG/IgM, prothrombin elleni antitest, Anti-C1 q, Foszfatidilszerin IgG elleni, Foszfatidilszerin IgM elleni antitest

Leukospermia meghat. áramlási citometriával

Sperium DNS fragmentáció

Sperium DNS fragmentáció preparálás után

Spermium elleni antitestek (szérumból)

SPG + HBA vizsgálat (spermiogram, leukoscreen, vilalsceen, HBA)

Férfi termékenységi vizsgálat (spermiogram, leukoscreen, vitalsceen)

Kariotipizálás (Vérmintából végzett)

Cisztás fibrózis (CFTR) gén 18 mutációja

Cisztás fibrózis (CFTR) gén teljes szekvenciájának meghatározása

X és Y kromozóma aneuploidája

X- és Y kromozóma aneuploidája és Y kromoszóma mikrodeléciója (AZFa, -b, -c) együtt

Y kromoszóma mikrodeléciója (AZFa, -b, -c)

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!