MEDDŐSÉGI KIVIZSGÁLÁS

Nőgyógyászati 3 dimenziós hüvelyi ultrahangvizsgálat

A méh egy szokványos nőgyógyászati ultrahangvizsgálat során csak 2 síkban ábrázolható, „szemből” nem. Ezt a hátrányt küszöböli ki a 3D technika. Így képet kaphatunk a méhüreg formájáról, esetleges fejlődési rendellenességéről (mint pl. sövény, osztott méhüreg). Ilyen eltérések is állhatnak a meddőség, vagy sikertelen meddőségi kezelés hátterében, hiszen az embrió megtapadását nehezítik, korai vetélést okozhatnak.

A speciális VCI technikával vastagabb szeletét vizsgálhatjuk a méhnek, ez könnyebben megmutatja pl. nyálkahártya-kettőzet (endometrium-polypus) gyanúját, ami szintén állhat a meddőség hátterében. Ez a gyanú további vizsgálatot (virtuális méhtükrözés) igényel. Természetesen az általános kismedencei nőgyógyászati ultrahang is része a vizsgálatnak, így a petefészkekről, kismedencei eltérésekről is tájékozódunk (ld.: hüvelyi kismedencei ultrahangvizsgálat).

Központunkban dolgozó valamennyi szakorvosunk az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akreditált szakember.

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 2-3 kísérő legyen jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak. Amennyiben a vizsgálaton kísérőként, gyermek is részt vesz, kérjük ügyeljenek arra, hogy ne zavarja a vizsgálatot.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!