Nyaki erek Doppler vizsgálata

Áramlásmérés

Colour Doppler áramlás vizsgálattal a végtagi erek vizsgálatakor a végtag artériás és vénás rendszerének részletes áttekintése kivitelezhető az esetleges kóros eltérések, és az erek funkciójának vizsgálatával.

A nyaki Doppler vizsgálattal a nyaki ütőerek állapotának a felmérése lehetséges. A magas vérnyomás, a családi kórtörténetben szereplő érszűkület, a központi idegrendszeri tünetek pl. fülzúgás, szédülés, mozgászavar esetén indokolt a vizsgálat kivitelezése érszűkület, nyaki ütőér meszesedés és trombózis kizárására.

A nyaki Doppler vizsgálat elvégzése 50 éves kor felett évenként ajánlott.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
Czeizel Intézet Postnatal