Nyaki lágyrész ultrahangvizsgálat

A nyaki régióban számos jól vizsgálható szerv-szervrendszer található, amelyek ultrahangvizsgálata az érintett terület fájdalma, működészavara esetén ajánlott.

(nyirokcsomók, nyálmirigyek)

Nyálmirigyek ultrahangvizsgálata

A fej-nyaki régióban 3 pár nyálmirigy található. Ezen nyálmirigyek gyulladása, daganata, tályogos elfajulása, kivezető-csövének elzáródása, sérülése duzzanattal és fájdalommal járhat. A kialakult kórképek kiválóan ábrázolhatóak ultrahangvizsgálattal. Fájdalmatlan duzzanata különös figyelmet igényel, mert ilyen esetben a daganatok állnak igen gyakran a hátterében.

Gyermekkorban gyakori a gyulladásos folyamat, amelynek kapcsán sebészeti feltárást is igénylő tályog állhat a háttérben. Az ultrahangvizsgálatok során talált eltérések további vizsgálatára vékonytű-mintavétel ill. sebészeti ellátás javasolt.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.
Czeizel Intézet Postnatal