Ez a szolgáltatásunk a szegedi és székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

VÁRANDÓSSÁG ALATTI ULTRAHANGVIZSGÁLATOK

Sürgősségi ultrahangvizsgálatok

A sürgősségi ultrahangvizsgálat a magzat életjelenségének és általános állapotának felmérését jelenti:

  • magzati szívritmus vizsgálat

  • lepény és magzatvíz vizsgálat

  • áramlásmérés

A vizsgálat kb. 5 percet vesz igénybe, amely a magzati életjelenségek, állapotfelmérés és a terhesség általános ellenőrzése céljából történik.

A sürgősségi ultrahangvizsgálatot 2D-ban készítjük és a magzat egészségi állapotának ellenőrzésére szolgál. 3 és 4D felvételek készítésére és babamozizásra kérjük, külön kérjenek időpontot.

A vizsgálatról lelet és fotódokumentació készül.

* amennyiben hétköznap 12 óra előtt jelentkeznek, a nyitvatartási időben még aznap biztosítjuk a vizsgálatot.

Biztonsági okokból a felvételeket kizárólag az Intézetünkben minden alkalommal újonan vásárolt pendrive-okra tudjuk rögzíteni.

Központunkban dolgozó valamennyi szakorvosunk az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akreditált szakember.

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • A páciens kérésére a terhességi ultrahangvizsgálatot adathordozóra rögzítjük. Ezt az igényét vizsgálat megkezdése előtt kell jeleznie. A vizsgálatról egyéb kép, illetve hangrögzítés tilos!

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!

Fontos tudni!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.