Sürgősségi ultrahangvizsgálatok

A sürgősségi ultrahangvizsgálat a magzat életjelenségének, és általános állapotának felmérését jelenti:

  • a terhesség megállapítása
  • a terhesség elhelyezkedésének megállapítása
  • magzati szívritmus vizsgálat
  • lepény és magzatvíz vizsgálat
  • áramlásmérés

A vizsgálat kb. 5-10 percet vesz igénybe, amely a magzati életjelenségek, állapotfelmérés és a terhesség általános ellenőrzése céljából történik.

Ez a szolgáltatásunk a székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

A sürgősségi ultrahangvizsgálatot 2 dimenzióban készítjük és a magzat egészségi állapotának ellenőrzésére szolgál. A 3, és 4D felvételek készítésére, továbbá a babamozizásra kérjük, külön kérjenek időpontot.

A vizsgálatról lelet és fotódokumentáció készül.

* amennyiben hétköznap 12 óra előtt jelentkeznek, a nyitvatartási időben még aznap biztosítjuk a vizsgálatot.

Biztonsági okokból a felvételeket kizárólag az intézetünkben minden alkalommal újonnan vásárolt pendrive-okra tudjuk rögzíteni.

A terhességi ultrahangvizsgálatokat végző szakorvosaink, az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által akkreditált, kiváló szakemberek.

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.
Czeizel Intézet Prenatal