Ez a szolgáltatásunk a Czeizel Intézet - Postnatal egységünkben érhető el: 1025 Bp., Felső Zöldmáli út 13.

SZEMÉSZETI VIZSGÁLATOK

Szemészeti szűrés csecsemők és kisgyermekek részére

Szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, amire már a kezdetektől oda kell figyelnünk. A csecsemők és az óvodás korú kisgyermekek szemészeti eltéréseit a laikusok gyakran észre sem veszik.

A szűrés minden csecsemőnek és kisgyermeknek ajánlott

Minden nyolcadik vizsgált kisgyermeknél található valamilyen rendellenesség. Sok esetben fordul elő a két szem közötti jelentős dioptria-különbség, fixálási probléma, rejtett kancsalság.

Az adatok szerint 100 egészségesnek vélt kisgyermekből 20-nál látunk rendellenességet, ami 3 esetben kancsalságot takar.

Legkorszerűbb szemészeti szűrőprogramunk még időben fényt derít az ilyen jellegű látásproblémákra.

Hogyan történik a vizsgálat?

A vizsgálat nagy előnye, hogy semmilyen együttműködést, koncentrációt nem igényel a gyermek részéről, ezért már féléves kortól elvégezhető. A szűrés teljesen fájdalommentes, és pupilla tágítás nélkül elvégezhető. Kivételt képez ez alól, ha az alaposabb vizsgálat érdekében a kezelőorvos a vizsgálat során a pupilla tágítást szükségnek ítéli meg.

A szemészeti szűrésen speciális gépünkkel fényt derítünk a rendellenességekre.

Mennyi idős korban ajánlott a szűrés?

Minden kisgyermek számára javasoljuk, hiszen a szülők, gondozók gyakran nem veszik észre a szemészeti eltéréseket. A vizsgálat már 6 hónapos kortól elvégezhető, egyszerű, gyors, játékos, barátságos, és teljesen biztonságos minden kisgyermek számára.

Vizsgálatainkat 6 éves kor alatti gyermekek számára kifejezetten ajánljuk, mert amelyik kisgyermek úgy nő fel, hogy a csökkent látásélményt szokja meg, nem érzi a térlátás hiányát, és nem tudja figyelmeztetni szüleit.

A gyengébb, "rosszabb" szemet az agy kikapcsolja a látásból. Az időben megkezdett kezeléssel elkerülhető, hogy a gyermek csak a jobban látó szemét használja.

Az 1 éves kor alatt diagnosztizált kancsalság még gyógyítható!

A vizsgálat menete

A szülő ölében ülő csecsemő, kisgyermek szemének vizsgálata pár másodpercet vesz igénybe. Az ezt követő konzultáció alatt a gyerekek baba-barát vizsgálóhelyiségünkben játszhatnak, szüleikkel és orvosunkkal egy légtérben. A teljes szűrés összesen 30 percet vesz igénybe.

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!

Czeizel Intézet
Postnatal

Bejelentkezés:

Telefon: +36 1 273 1913

Címünk:

1025 Budapest,
Felső Zöldmáli út 13.