Ez a szolgáltatásunk a Czeizel Intézet - Postnatal egységünkben érhető el: 1025 Bp., Felső Zöldmáli út 13.

SZEMÉSZETI VIZSGÁLATOK

Szemészeti szűrés csecsemők és kisgyermekek részére

Egészségmegőrzési és Diagnosztikai Központunk szolgáltatásainak köre egy újabb szűrővizsgálattal bővült.
Szemünk a legfontosabb érzékszervünk, amire már a kezdetektől oda kell figyelnünk. A csecsemők és az óvodás korú kisgyermekek szemészeti eltéréseit a laikusok gyakran észre sem veszik.

A szűrés minden csecsemőnek és kisgyermeknek ajánlott

Napjainkban sajnos minden nyolcadik vizsgált kisgyermeknél található valamilyen rendellenesség. Sok esetben fordul elô a két szem közötti jelentős dioptria-különbség, fixálási probléma, rejtett kancsalság.

Az adatok szerint 100 egészségesnek vélt kisgyermekből 20 szeme beteg, ami 3 esetben kancsalságot takar. Egy éves kor alatt a kancsalság e formáját csak speciális géppel lehet kiszűrni.

Egyedülálló szemészeti szűrőprogramunk még idôben fényt derít az ilyen jellegű látásproblémákra.

Hogyan történik a vizsgálat?

A vizsgálat nagy előnye, hogy semmilyen együttműködést, koncentrációt nem igényel a gyermek részéről, ezért már féléves kortól elvégezhető. A szűrés teljesen fájdalommentes, és pupilla tágítás nélkül elvégezhető.

A szemészeti szűrésen speciális gépünkkel fényt derítünk a látásproblémákra.

Mennyi idős korban ajánlott a szűrés?

Minden kisgyermek számára javasoljuk, hiszen a szülők, gondozók gyakran nem veszik észre a szemészeti eltéréseket. A vizsgálat már 6 hónapos kortól, vagy korábban is elvégezhetô, hiszen egyszerű, gyors, játékos, barátságos, és teljesen biztonságos minden kisgyermek számára.

Vizsgálatainkat 6 éves kor alatti gyermekek számára kifejezetten ajánljuk, mert amelyik kisgyermek úgy nő fel, hogy a csökkent látásélményt szokja meg, nem érzi a térlátás hiányát, és nem tudja figyelmeztetni szüleit.

Miért fontos az idõben elvégzett vizsgálat?

A gyengébb, „rosszabb” szemet az agy kikapcsolja a látásból. Az időben megkezdett kezeléssel elkerülhetô, hogy a gyermek csak a jobban látó szemét használja.

Az 1 éves kor alatt diagnosztizált kancsalság még gyógyítható!

A vizsgálat menete

A szülő ölében ülő csecsemő, kisgyermek szemének vizsgálata pár másodpercet vesz igénybe. Az ezt követő konzultáció alatt a gyerekek baba-barát vizsgálóhelyiségünkben játszhatnak, szüleikkel és orvosunkkal egy légtérben. A teljes szűrés összesen 30 percet vesz igénybe.

Tudta-e?

A TV képernyőjének gyorsan változó képei inkább fárasztják a baba szemét és idegrendszerét, mint fejlesztik. Ezért hét hónapos kor alatti csecsemőknek nem javasolt a tévé nézése.

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 2-3 kísérő legyen jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak. Amennyiben a vizsgálaton kísérőként, gyermek is részt vesz, kérjük ügyeljenek arra, hogy ne zavarja a vizsgálatot.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!

Czeizel Intézet
Postnatal

Bejelentkezés:

Telefon: +36 1 273 1913

Címünk:

1025 Budapest,
Felső Zöldmáli út 13.