Szülés utáni regenerációs torna

A szülés utáni regenerációs torna segít a szülés utáni időszakban a test regenerálódásában, a testformálásban és a fizikai állapot javításában.

Természetes szülés után 6 hét, császármetszés után 12 hét elteltével, vagy ahogy az orvos engedélyezte újra el lehet kezdeni a mozgást. A torna az anyukák számára kialakított könnyű gyakorlatokból állnak, amelyek célja a has, a hát, a derék és a medencei izmok erősítése.

A szülés utáni regenerációs torna segíthet a szülés után jelentkező fájdalmak csökkentésében, a test korábbi formájának visszanyerésében, valamint a testmozgás újbóli beépítésében az életmódba. Az ilyen típusú tornák növelhetik a fizikai állóképességet, javíthatják a testtartást, és erősíthetik a derekat, amely fontos a szoptatás során, viszont nem befolyásolja azt.

A tornán figyelembe vesszük az édesanyák egyéni igényeit, fizikai állapotát, és szülés típusát. Az orvosi javaslatokat be kell tartani a szülés utáni regenerációs tornák során, hogy a anyukák biztonságosan és hatékonyan tudják végezni a gyakorlatokat.

Várjuk szeretettel a Czeizel Intézet Postnatal részlegébe, 50 perces egyéni foglalkozásra!

Miben segít a szülés utáni regenerációs torna?

  • kismedencei izomzat megerősítésében
  • mély has- és hátizmok erősítésében
  • szétnyílt hasizom regenerálásában
  • tartásjavítás, derék- és hátfájdalmak megszüntetésében
  • alakformálásban
  • nyújtásban

Trénerünk, Rónai Zsanett háromgyermekes édesanya, táncművész, gerinc- és kismama (prenatális) tréner.

Szülés utáni regenerációs torna