MEDDŐSÉGI KIVIZSGÁLÁS

Ultrahangos Petevezeték átjárhatósági vizsgálat  (HYCOSY)

Ultrahangos, pozitív kontrasztanyagos vizsgálattal nemcsak tökéletesebben ábrázolható a méhüreg alakja, hanem a petevezetők, és azok átjárhatósága is megítélhető. A 3 és 4 dimenziós hüvelyi ultrahanggal végzett kontrasztanyagos vizsgáló eljárás eredményessége megegyezik a röntgen kontrasztanyaggal végzett régebbi módszerrel, a HSG-vel, de annál sokkal kíméletesebb, pontosabb, és nem jár röntgensugár-terheléssel.

3 és 4 dimenziós HYCOSY és a röntgennel végezett HSG vizsgálatok összehasonlítása:

 

Diagnosztikai tényezőVirtuális méhtükrözés + HYCOSYHSG
Röntgen sugár terhelés-
Méh alakjának megítélése-
Méhüreg alakjának megítélése
Méhnyálkahártya vizsgálata-
Polyp diagnosztika-
Méhsövény diagnosztika
Méhüregi összenövés diagn.✔/-
Méhüregi myoma diagn.
Egyéb myoma diagn.-
Petevezető átjárhatóságának vizsgálata
Ambulánsan végezhető-
Írásos és képi lelet azonnal-
Fotódokumentáció✔/-

 

Amennyiben pontos méhüregi képre és a petevezetők átjárhatóságának véleményezésére is szüksége van, kérje egyszerre a Virtuális hysteroscopiát és a HyCoSy-t, mivel a 2 vizsgálat egyidőben, egymás után elvégezhető.

 

Központunkban dolgozó valamennyi szakorvosunk az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akreditált szakember.

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!