Ultrahangos Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (HYCOSY)

Ultrahangos, pozitív kontrasztanyagos vizsgálattal nemcsak tökéletesebben ábrázolható a méhüreg alakja, hanem a petevezetők, és azok átjárhatósága is megítélhető. A 3 és 4 dimenziós hüvelyi ultrahanggal végzett kontrasztanyagos vizsgáló eljárás eredményessége megegyezik a röntgen kontrasztanyaggal végzett régebbi módszerrel, a HSG-vel, de annál sokkal kíméletesebb, pontosabb, és nem jár röntgensugár-terheléssel.

3 és 4 dimenziós HYCOSY és a röntgennel végezett HSG vizsgálatok összehasonlítása:

Diagnosztikai tényezőVirtuális méhtükrözés + HYCOSYHSG
Röntgen sugár terhelés ✔️
Méh alakjának megítélése ✔️
Méhüreg alakjának megítélése ✔️✔️
Méhnyálkahártya vizsgálata ✔️
Polyp diagnosztika ✔️
Méhsövény diagnosztika ✔️✔️
Méhüregi összenövés diagn. ✔️✔️/-
Méhüregi myoma diagn. ✔️✔️
Egyéb myoma diagn. ✔️
Petevezető átjárhatóságának vizsgálata ✔️✔️
Ambulánsan végezhető ✔️
Írásos és képi lelet azonnal ✔️
Fotódokumentáció ✔️✔️/-

Amennyiben pontos méhüregi képre és a petevezetők átjárhatóságának véleményezésére is szüksége van, kérje egyszerre a Virtuális hysteroscopiát és a HyCoSy-t, mivel a 2 vizsgálat egyidőben, egymás után elvégezhető.

Központunkban dolgozó valamennyi szakorvosunk az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akreditált szakember.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.