Ultrahangvizsgálat genetikai szakvéleménnyel

Diagnosztikus ultrahangvizsgálatot genetikai szakvéleménnyel javaslunk, amennyiben:

Más intézményben vagy a Czeizel Intézetben elvégzett ultrahang szűrővizsgálat során magzati rendellenesség látható, esetleg annak gyanúja merül fel.

A szűrő ultrahangvizsgálat során olyan ultrahang eltérések láthatóak, amelyek kapcsán felmerül társuló genetikai rendellenesség gyanúja és a genetikai tanácsadás mellett szükséges, hogy megerősítő/kontroll ultrahangvizsgálat is történjen a genetikai tanácsadással együtt (ezt a páciens is kérheti).

A vizsgálatot klinikai genetikus szakvizsgával rendelkező szülész-nőgyógyász szakorvos végzi.

A terhességi ultrahangvizsgálatokat végző szakorvosaink, az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által akkreditált, kiváló szakemberek.

A vizsgálatot pendrive-ra rögzítjük* és nyomtatott képeket készítünk.

*Biztonsági okokból a felvételeket kizárólag az intézetünkben minden alkalommal újonnan vásárolt pendrive-okra rögzítjük.

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
Czeizel Intézet Prenatal