VÁRANDÓS DIETETIKA

Várandóság alatti táplálkozás

A várandóság önmagában is nagy változás a női szervezet számára, ilyenkor egyes anyagcsere folyamatok megváltoznak hormonális hatásra, ekkor kulcsfontosságú a helyes táplálkozás.

A fogantatás pillanatától kb. 3 éves korig az édesanya táplálkozása meghatározó lesz a gyermek jövőjét illetően ezért érdemes már a fogantatás előtti időszakban tudatosan figyelni az étkezésre.

Az anyaméhben fejlődő magzatot az édesanyja táplálja, ezért különösen fontos a kiegyensúlyozott, optimális étrend a várandósság alatt:

  • Segítünk a táplálkozást úgy kialakítani, hogy az megfelelő összetételű legyen annak érdekében, hogy mind a magzat mind pedig az édesanya tápanyagellátottsága hiánytalan legyen

  • A megváltozott anyagcsere állapothoz igazítjuk és monitorozzuk a táplálkozási szokásokat (pl.: inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)

  • Hiteles információt biztosítunk, ha bármilyen kérdés felmerül az egyes élelmiszerekkel kapcsolatosan (pl.: élelmiszerbiztonsági kérdések)

  • Tippeket, gyakorlati tanácsot adunk minden táplálkozást érintő témakörben (pl.: reggeli rosszullét)

  • Segítünk az optimális súlygyarapodásban

  • Segítünk felkészíteni a szervezetet a szülésre

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 2-3 kísérő legyen jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak. Amennyiben a vizsgálaton kísérőként, gyermek is részt vesz, kérjük ügyeljenek arra, hogy ne zavarja a vizsgálatot.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!

Czeizel Intézet
Postnatal

Bejelentkezés:

Mobil: +36 20 772-5845
Telefon: +36 1 273-1913

Címünk:

1025 Budapest,
Felső Zöldmáli út 13.