A zöldséges tojásmuffin elkészítéséhez a zöldborsót a kis kockákra vágott palermo paprikával gőzpároló kosárban, víz felett, fedő alatt néhány percig pároljuk. Ha aggódunk, hogy gyermekünk félrenyeli, érdemes a borsószemeket egy villával lelapítani. Amennyiben friss, zsenge zöldborsóval készítjük az ételt, nem szükséges előpárolni a zöldségeket.
A cheddar sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat feltörjük, egy tálba tesszük, hozzáöntjük a tejet, sózzuk, majd villával felverjük.
Papírt teszünk a muffinsütő formába, egyenletesen elosztjuk benne a zöldborsót, a paprikát és a sajtot, majd beleöntjük a tojásos keveréket is. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük a muffinokat, egészen addig, amíg enyhén megpirul a tetejük.