Az ultrahang diagnosztika fontossága

Az ultrahang diagnosztika fontossága

Az ultrahang technológia korunkban a legnagyobb mértékben járul hozzá az orvosi diagnosztika, a prevenciós medicina és általában az orvoslás fejlődéséhez. Az ultrahang alkalmazásának köszönhetően a rendellenességek korábban és pontosabban felismerhetőek, így a szükséges orvosi beavatkozások korábbi terhességi időszakban elvégezhetőek, és a kockázattal járó invazív beavatkozások száma csökkenthető. Egészségmegőrzési és Diagnosztikai Központunk a legkorszerűbb ultrahang-készülékekkel végzi a modern tudomány színvonalán, a gyermek, az általános felnőtt, a nőgyógyászati és a korszerű várandós gondozásban alkalmazandó vizsgálatokat.

Honlapunkon tájékozódjon az ultrahang vizsgálataink részleteiről, és újdonságainkról!

Czeizel Intézetben a vizsgálatokat a legmagasabb színvonalú ultrahang berendezéssel végezzük.

Az Intézetünkben dolgozó valamennyi szakorvosunk az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akkreditált szakember.

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.