3 és 4 dimenziós ultrahangvizsgálatok

Magyarország legmodernebb ultrahangvizsgálata a Czeizel Intézetben!

Intézetünkben garantáltan a legképzettebb szakemberekkel és az országban elérhető legmodernebb ultrahangkészülékkel várjuk a 3, illetve 4 dimenziós ultrahangvizsgálatra érkezőket.

A Czeizel Intézet mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy a legkorszerűbb ultrahangdiagnosztikai technológiát alkalmazza a vizsgálataihoz.

A 3D és 4D ultrahangvizsgálatok modern ultrahangtechnikák, amelyek a hagyományos 2D (két dimenziós) ultrahangvizsgálatoknál részletesebb és térbeli képeket nyújtanak a magzatról. Ezek a vizsgálatok speciális ultrahangtechnikák, amelyek lehetővé teszik a magzat és a terhesség további aspektusainak megjelenítését.

3D ultrahangvizsgálat:  A 3D ultrahangvizsgálat háromdimenziós képeket hoz létre a magzatról. Ezek a képek domborúak és részletesek, ami lehetővé teszi a vizsgálónak, hogy részletesebb betekintést kapjanak a magzat anatómiájába. A 3D ultrahang képek színekkel és árnyékokkal is gazdagítottak, ami még jobban megmutathatja a részleteket. A 3D ultrahangvizsgálatok alkalmazhatók a magzati rendellenességek vagy a terhesség komplikációinak kiegészítő vizsgálatához.

4D ultrahangvizsgálat: A 4D ultrahangvizsgálat ugyanazokat a háromdimenziós képeket nyújtja, mint a 3D, de további dimenziót ad hozzá: az időt. Ez azt jelenti, hogy a 4D ultrahang képek élőként jelenítik meg a magzat mozgását és viselkedését a méhben. A szülőknek így lehetőségük van arra, hogy lássák a magzatukat mozgás közben, például az arcot vagy az ujjakat mozgatva. Ezek a képek lenyűgözőek lehetnek és közelebb hozhatják a szülőket a magzatukhoz.

A 3D és 4D ultrahangvizsgálatokat gyakran alkalmazzák, ha a hagyományos 2D ultrahangvizsgálatok nem adnak elegendő információt vagy ha kiegészítő információkra van szükség például a magzat anatómiájának vagy növekedésének pontosabb ellenőrzéséhez.

A vizsgálatok a várandósság bármelyik szakaszában elvégezhetők, azonban a kapott képek információtartalma, minősége és élvezhetősége eltérő lehet. A valósághű 4 dimenziós ultrahang felvétel készítésére a 26. hét és környéke a legoptimálisabb, hiszen ilyenkor az anyaméhben cseperedő magzat már igazán a baba formáját mutatja.

Tapasztalataink szerint a leendő szülők leginkább két részletre kíváncsiak: a magzat nemére, és az arcára. A magzat nemének biztos meghatározása a várandósság 15. hetétől lehetséges, de már a 12-13. héten is 90%-os eredménnyel szolgálhatunk.

Mit nyújt a legmodernebb készülék?

A nemzetközi viszonylatban is csúcstechnológiát képviselő, Magyarországon pedig az elérhető legmodernebb készülék, a GE Voluson E10 legújabb generációs változata biztosítja a Czeizel Intézet páciensei számára az élvezetes, részletekben gazdag látványt, illetve a legpontosabb diagnosztikát.

A terhességi ultrahangvizsgálatokat végző szakorvosaink, az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által akkreditált, kiváló szakemberek.

Elsőrangú biztonság: 

A legtöbb ultrahangkészüléknél lényegesen rövidebb vizsgálati időt igényel, ezáltal kisebb ultrahang terhelésnek téve ki a magzatot.

A szervek legpontosabb vizsgálata:

  • az üreges szervek (pl. agykamrák, húgyhólyag) nagyságának pontos méréséhez 3 dimenziós ultrahang szükséges
  • a készülék nyújtotta CT és MR vizsgálatokhoz hasonló rétegfelvétel olyan bonyolult szervekről is tökéletes képet ad, mint az agy vagy a szív

Egyedülálló szívultrahang:

A készülékhez tartozó saját fejlesztésű program jelentősen javítja a diagnosztikát.

Az erek kiterjedt vizsgálata:

Az ún. 3D Doppler vizsgálattal a vér megfelelő áramlásán kívül az erek térbeli viszonyai is leképezhetők, amelyek elengedhetetlenek egyes betegségek felismerésében (pl. ikrek közötti transzfúziós szindróma, ér eredetű daganatok).

Digitális felvételek:

A 3D ultrahang blokkok online elérhetőek és továbbíthatók, ami jelentősen növeli pl. az esetleges orvosi konzíliumok gyorsaságát, és hatékonyságát.

3D ultrahang
Babamozi

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

Czeizel-streaming

Az ultrahangvizsgálat során készült felvételeket, HD minőségben rögzítve, az Ön számára kialakított galériában gyűjtjük össze, és egy személyes oldalon tároljuk a várandóssága időtartamára, ahonnan ezeket szabadon letöltheti és meg is oszthatja. A tárhelyéhez közvetlenül az ultrahangvizsgálat előtt fogunk küldeni Önnek hozzáférést, továbbá a leletére generált QR kód segítségével is megtekintheti azt.

A vizsgálat élményét lehetősége van megosztania szeretteivel Czeizel-streaming szolgáltatásunk segítségével élőben, valós időben, az interneten keresztül okostelefonon, táblagépen vagy számítógépen.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.

Czeizel Intézet Prenatal