ULTRAHANGVIZSGÁLATOK

Mit kell tudni az ultrahangvizsgálatokról?

Intézetünkben garantáltan a legképzettebb szakemberekkel és az országban elérhető legmodernebb ultrahang készülékkel várjuk a 3 illetve 4 dimenziós ultrahangvizsgálatra érkezőket.

A nemzetközi viszonylatban is csúcstechnológiát képviselő, Magyarországon pedig az elérhető legmodernebb készülék, a GE Voluson E10 legújabb generációs változata biztosítja a Czeizel Intézet páciensei számára az élvezetes, részletekben gazdag látványt, illetve a legpontosabb diagnosztikát.

A terhességi ultrahangvizsgálatokat végző szakembereinek az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akkreditált szakember.

Magyarország legmodernebb ultrahangvizsgálata a Czeizel Intézetben!

Megérkezett Intézünkbe a jelenleg elérhető legmodernebb ultrahang készülék!

Mit nyújt a legmodernebb készülék?

Elsőrangú biztonság:

A legtöbb ultrahang készüléknél lényegesen rövidebb vizsgálati időt igényel, ezáltal kisebb ultrahangterhelésnek téve ki a magzatot

A magzat fekvésétől független vizsgálat: Bármilyen fekvési helyzetben legyen is a magzat, tökéletes képet kaphatunk

A szervek legpontosabb vizsgálata:

  • Az üreges szervek (pl. agykamrák, húgyhólyag) nagyságának pontos méréséhez 3 dimenziós ultrahang szükséges
  • A készülék nyújtotta CT és MR vizsgálatokhoz hasonló rétegfelvétel olyan bonyolult szervekről is tökéletes képet ad, mint az agy vagy a szív

Egyedülálló szívultrahang:

A készülékhez tartozó saját fejlesztésű program jelentősen javítja a diagnosztikát

Az erek kiterjedt vizsgálata:

Az ún. 3D Doppler vizsgálattal a vér megfelelő áramlásán kívül az erek térbeli viszonyai is leképezhetők, amelyek elengedhetetlenek egyes betegségek felismerésében (pl. ikrek közötti transzfúziós szindróma, ér eredetű daganatok)

Digitális felvételek:

A 3D ultrahangblokkok online elérhetőek és továbbíthatók, ami jelentősen növeli pl. az esetleges orvosi konzíliumok gyorsaságát és hatékonyságát

A 3 és 4 dimenziós ultrahangvizsgálatról

A magzatról készített 3 dimenziós térhatású képalkotásra hazánkban a kilencvenes évek közepe óta nyílik lehetőség, a várandósok körében népszerű 4 dimenziós ultrahangvizsgálatra, vagy más néven babamozira pedig a kétezres évek eleje óta tarthatnak számot a kismamák.

A vizsgálatok a várandósság bármelyik szakaszában elvégezhetők, azonban a kapott képek információtartalma, minősége és élvezhetősége eltérő lehet. A valósághű 4 dimenziós ultrahangfelvétel készítésére a 26.hét és környéke a legoptimálisabb, hiszen ilyenkor az anyaméhben cseperedő kis magzat már igazán a baba formáját mutatja.

Tapasztalataink szerint a leendő szülők leginkább két részletre kíváncsiak: a magzat nemére és arcocskájára. A baba nemének biztos meghatározása a várandósság 15. hetétől lehetséges, de már a 12-13. héten is 90%- os eredménnyel szolgálhatunk.

A vizsgálatot pendrive-ra rögzítjük* és nyomtatott képeket készítünk.

*Biztonsági okokból a felvételeket kizárólag az Intézetünkben minden alkalommal újonnan vásárolt pendrive-okra rögzítjük. 

További ajánlott szolgáltatásaink

Terhességi ultrahangvizsgálatok

A terhesség alatt végzett ultrahangvizsgálat az egyik(...)

Babamozi (24-32. hét)

A valósághű 4 dimenziós ultrahangfelvétel készítésére a 26.hét és környéke(...)