ULTRAHANGVIZSGÁLATOK

Mit kell tudni az ultrahangvizsgálatokról?

Intézetünkben garantáltan a legképzettebb szakemberekkel és az országban elérhető legmodernebb ultrahang készülékkel várjuk a 3 illetve 4 dimenziós ultrahangvizsgálatra érkezőket.

Magyarország legmodernebb ultrahangvizsgálata a Czeizel Intézetben!

Megérkezett Intézünkbe a jelenleg elérhető legmodernebb ultrahang készülék!

A nemzetközi viszonylatban is csúcstechnológiát képviselő, Magyarországon pedig az elérhető legmodernebb készülék, a GE Voluson E10 legújabb generációs változata biztosítja a Czeizel Intézet páciensei számára az élvezetes, részletekben gazdag látványt, illetve a legpontosabb diagnosztikát.

A terhességi ultrahangvizsgálatokat végző szakembereinek az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akkreditált szakember.

Mit nyújt a legmodernebb készülék?

Elsőrangú biztonság: a legtöbb ultrahang készüléknél lényegesen rövidebb vizsgálati időt igényel, ezáltal kisebb ultrahangterhelésnek téve ki a magzatot.


A szervek legpontosabb vizsgálata:

  • az üreges szervek (pl. agykamrák, húgyhólyag) nagyságának pontos méréséhez 3 dimenziós ultrahang szükséges

  • a készülék nyújtotta CT és MR vizsgálatokhoz hasonló rétegfelvétel olyan bonyolult szervekről is tökéletes képet ad, mint az agy vagy a szív

Egyedülálló szívultrahang:

A készülékhez tartozó saját fejlesztésű program jelentősen javítja a diagnosztikát.

Az erek kiterjedt vizsgálata:

Az ún. 3D Doppler vizsgálattal a vér megfelelő áramlásán kívül az erek térbeli viszonyai is leképezhetők, amelyek elengedhetetlenek egyes betegségek felismerésében (pl. ikrek közötti transzfúziós szindróma, ér eredetű daganatok).

Digitális felvételek:

A 3D ultrahangblokkok online elérhetőek és továbbíthatók, ami jelentősen növeli pl. az esetleges orvosi konzíliumok gyorsaságát és hatékonyságát.


A 3 és 4 dimenziós ultrahangvizsgálatról

A magzatról készített 3 dimenziós térhatású képalkotásra hazánkban a kilencvenes évek közepe óta nyílik lehetőség, a várandósok körében népszerű 4 dimenziós ultrahangvizsgálatra, vagy más néven babamozira pedig a kétezres évek eleje óta tarthatnak számot a kismamák.

A vizsgálatok a várandósság bármelyik szakaszában elvégezhetők, azonban a kapott képek információtartalma, minősége és élvezhetősége eltérő lehet. A valósághű 4 dimenziós ultrahangfelvétel készítésére a 26. hét és környéke a legoptimálisabb, hiszen ilyenkor az anyaméhben cseperedő kis magzat már igazán a baba formáját mutatja.


Tapasztalataink szerint a leendő szülők leginkább két részletre kíváncsiak: a magzat nemére és arcocskájára. A baba nemének biztos meghatározása a várandósság 15. hetétől lehetséges, de már a 12-13. héten is 90%-os eredménnyel szolgálhatunk.

A vizsgálatot pendrive-ra rögzítjük* és nyomtatott képeket készítünk.

*Biztonsági okokból a felvételeket kizárólag az Intézetünkben minden alkalommal újonnan vásárolt pendrive-okra rögzítjük.


Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • A páciens kérésére a terhességi ultrahangvizsgálatot adathordozóra rögzítjük. Ezt az igényét vizsgálat megkezdése előtt kell jeleznie. A vizsgálatról egyéb kép, illetve hangrögzítés tilos!

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!

Fontos tudni!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

További ajánlott szolgáltatásaink

Terhességi ultrahangvizsgálatok

A terhesség alatt végzett ultrahangvizsgálat az egyik(...)

Babamozi (24-32. hét)

A valósághű 4 dimenziós ultrahangfelvétel készítésére a 26.hét és környéke(...)