Mit kell tudni az ultrahangvizsgálatokról?

Intézetünkben garantáltan a legképzettebb szakemberekkel és az országban elérhető legmodernebb ultrahangkészülékkel várjuk a 3, illetve 4 dimenziós ultrahangvizsgálatra érkezőket.

MAGYARORSZÁG LEGMODERNEBB ULTRAHANGVIZSGÁLATA A CZEIZEL INTÉZETBEN!

Megérkezett Intézetünkbe a jelenleg elérhető legmodernebb ultrahangkészülék!

A nemzetközi viszonylatban is csúcstechnológiát képviselő, Magyarországon pedig az elérhető legmodernebb készülék, a GE Voluson E10 legújabb generációs változata biztosítja a Czeizel Intézet páciensei számára az élvezetes, részletekben gazdag látványt, illetve a legpontosabb diagnosztikát.

A terhességi ultrahangvizsgálatokat végző szakorvosaink, az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által akkreditált, kiváló szakemberek.

Mit nyújt a legmodernebb készülék?

Elsőrangú biztonság: 

A legtöbb ultrahangkészüléknél lényegesen rövidebb vizsgálati időt igényel, ezáltal kisebb ultrahang terhelésnek téve ki a magzatot.

A szervek legpontosabb vizsgálata:

  • az üreges szervek (pl. agykamrák, húgyhólyag) nagyságának pontos méréséhez 3 dimenziós ultrahang szükséges
  • a készülék nyújtotta CT és MR vizsgálatokhoz hasonló rétegfelvétel olyan bonyolult szervekről is tökéletes képet ad, mint az agy vagy a szív

Egyedülálló szívultrahang:

A készülékhez tartozó saját fejlesztésű program jelentősen javítja a diagnosztikát.

Az erek kiterjedt vizsgálata:

Az ún. 3D Doppler vizsgálattal a vér megfelelő áramlásán kívül az erek térbeli viszonyai is leképezhetők, amelyek elengedhetetlenek egyes betegségek felismerésében (pl. ikrek közötti transzfúziós szindróma, ér eredetű daganatok).

Digitális felvételek:

A 3D ultrahang blokkok online elérhetőek és továbbíthatók, ami jelentősen növeli pl. az esetleges orvosi konzíliumok gyorsaságát, és hatékonyságát.

Ultrahang
Babamozi

A 3 és 4 dimenziós ultrahangvizsgálatról

A magzatról készített 3 dimenziós térhatású képalkotásra hazánkban a kilencvenes évek közepe óta nyílik lehetőség, a várandósok körében népszerű 4 dimenziós ultrahangvizsgálatra, vagy más néven babamozira pedig a 2000-es évek eleje óta tarthatnak igényt a várandósok.

A vizsgálatok a várandósság bármelyik szakaszában elvégezhetők, azonban a kapott képek információtartalma, minősége és élvezhetősége eltérő lehet. A valósághű 4 dimenziós ultrahang felvétel készítésére a 26. hét és környéke a legoptimálisabb, hiszen ilyenkor az anyaméhben cseperedő magzat már igazán a baba formáját mutatja.

Tapasztalataink szerint a leendő szülők leginkább két részletre kíváncsiak: a magzat nemére, és az arcára. A magzat nemének biztos meghatározása a várandósság 15. hetétől lehetséges, de már a 12-13. héten is 90%-os eredménnyel szolgálhatunk.

A vizsgálatot pendrive-ra rögzítjük* és nyomtatott képeket készítünk.

*Biztonsági okokból a felvételeket kizárólag az intézetünkben minden alkalommal újonnan vásárolt pendrive-okra rögzítjük.

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
Czeizel Intézet Prenatal