Dr. Hajdinák Adrienn

Dr. Hajdinák Adrienn

szülész-nőgyógyász szakorvos

“A Nő testi és lelki harmóniájáért”

Pályafutását a Péterfy Sándor utcai Kórházban kezdte, ahol kivételes műtéti alapokat szerzett, endoszkópos gyakorlattal és onkológiai szemlélettel kiegészítve.

A meddőségben szenvedő nők ultrahangos kivizsgálásába és endoszkópos ellátásába, valamint a koraszülések megelőzésébe ásta bele magát részletesebben, továbbá lehetősége volt a hazai hiszteroszkópia egyik legnagyobb alakjától operatív méhtükrözést is tanulni. Speciális szakterületei közé tartoznak az endoszkópos műtétek, a nőgyógyászati ultrahangdiagnosztika, az endometriózis kezelése, a miómák és méhfejlődési rendellenességek és a petefészek vizsgálata.

Jelenleg a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegén dolgozik, az Endometriosis team tagjaként.

Az endometriózis a nők kb. 10%-át érinti. Általában nagyon lassan (hazánkban átlagosan 4 év alatt) sikerül diagnosztizálni, azonban addig többek között indokolatlan fájdalommal keseríti meg a nők menstruációit, akár már egészen fiatal kortól. Kezeletlen esetekben 30-40%-ban meddőséget, összenövések-hegesedések kialakulásával pedig súlyos szövődményeket okozhat.

Éppen ezért nagyon fontosnak tartja a korai felismerést, a személyre szabott gyógyszeres kezelést, valamint szükség esetén a megfelelő radikalitású műtéteket, melyek megfelelő életmóddal, valamint testi és lelki egyensúlyra való törekvéssel fájdalommentes, teljes életet biztosíthatnak.