Programozott császármetszésre való felkészítés (diplomás szülésznővel)

Tanfolyamunkra várjuk Önt, ha tudja, hogy nem szülhet hüvelyi úton, így az Ön számára a szülésre való felkészítés tudnivalói speciális ismeretekkel bővülnek.

A programozott császármetszés komoly orvosi indikációval megvalósuló műtéti eljárás. Okai lehetnek anyai, vagy magzati esetleg anyai és magzati eredetűek is. Ilyen például a magzat méhen belüli harántfekvése, vagy az anyánál fellépő terhességi, vagy terhesség előtti kórelőzmény.

Segítünk Önnek eligazodni a fogalmak sűrűjében, hogy mit jelent, a programozott-, a sürgős- és a gyengéd császármetszés. Beszélünk a műtét előtti időszakról – a terhesség hányadik hetében történik, elindulhat-e természetes úton a szülés, és milyen vizsgálatok szükségesek a műtét előtt, mire lesz szükségünk a kórházi tartózkodás alatt.

Fontos információkat adunk a műtét menetéről, mi történik a babával a műtét alatt, milyen műtéti előkészítés vár ránk, érzünk-e fájdalmat a beavatkozás közben. Megtudjuk, hogy a baba kiemelése után van-e különleges újszülött ellátás és lehetséges-e az aranyóra.

Szót ejtünk a műtét utáni kórházi tartózkodásról, az első 6 óra eseményeiről, a fájdalomcsillapításról, az étkezésről, a baba elhelyezéséről, hiszen sokszor kérdés, hogy császármetszés után velünk egy szobában, vagy külön lesz-e a gyermek? Tud-e szoptatni, mikor indul el a tejelválasztás?

Megbeszéljük, hogy a szülés utáni 6 hét regenerálódási időszakában mire kell odafigyelnie, hogyan változik a teste, létezik-e szülés utáni depresszió?

Az első hat hét eltelte után is számtalan kérdés merülhet fel Önben. Szülhet-e még hüvelyi úton? Mikor tűnik el a műtéti heg? Mikor kezdhet el sportolni, és mikortól élhet házaséletet? Lehetséges-e, hogy szétnyílik a hasizom és lehet-e ezen segíteni?

Ha tapasztalt szakembertől szeretne válaszokat ezekre a kérdésekre, aki nem mellesleg  három gyermek édesanyja, akkor jelentkezzen bátran tanfolyamunkra! Szeretettel várjuk!

A tanfolyam időtartama: 2,5 óra, szünettel

A tanfolyamunk online formában is elérhető, amelynek időtartama 2 óra.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.

Czeizel Intézet Postnatal