FOGÁSZAT

Gyermek fogászat

Mivel a gyermekek és fogaik külön bánásmódot igényelnek, gyermekfogorvosunk kezeli az esetleg kialakult elváltozásokat.

A konzultáció alkalmával kedves doktornéni biztosít lehetőséget a helyes száj-, és fogápolás megtanulására. 

A maradandó kis- és nagyőrlő fogak megjelenése után 6 hónapon belül tanácsos ellenőriztetni a barázdazását.

Ezzel elkerülhetjük a mély barázdákból fakadó idő előtti fogszuvasodást.

Fogszabályzó szakorvosunk kiszűri a fogszabályzásra szoruló eseteket, szükség esetén korai prevenciós kezeléseket alkalmazunk.

A kialakult eltéréseket kivehető vagy ragasztott készülékek széles skálájával korrigáljuk.

Alacsony sugárterheléssel működő, modern röntgenkészülékkel feltérképezzük az esetleges csírahiányokat, íny feletti fogakat, csontokban rekedt maradófogakat.

Igény szerint logopédus segít a száj és szájkörüli izmok helyes használatának tanulásában, azok káros működésének kiküszöbölésében, ezzel is csökkentve a fogszabályzásra kerülő esetek számát.

Gyermekbarát, tévével és speciális kezelőszékkel felszerelt rendelőnkben a szülők benttartózkodással vagy üvegfalon keresztül követhetik figyelemmel az ellátást.

Problémamentesség esetén az első fogorvosi látogatást 5-6 éves korban ajánljuk.

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!