FÜL-ORR-GÉGÉSZET

Gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálatok

A gyermekek fül-orr-gégészeti panaszait nagy szakértelemmel rendelkező orvosaink vizsgálják ki.
Rendelőnk korszerű műszerezettsége is segíti a gyorsabb, precízebb diagnózis felállítását. Különlegesség, hogy a dobhártyáról, vagy a hangszalagokról képet vetítünk ki, amely alapján könnyebben megérthető a szülők és a gyermek számára is a probléma.

 

Az orvossal ez alapján történik a konzultáció, így a betegségek leküzdése is hatékonyabb. Az igen gyakori nátha, torokgyulladás, középfül-gyulladás, köhögés melett van a halláspanaszokat, beszédfejlődési rendellenességeket, fül-orr-gégészeti fejlődési rendellenességeket is  vizsgáljuk. 
Teljeskörű hallásvizsgálatára bármely életkorban lehetőség van, az erre vonatkozó vizsgálati módszerekről itt olvashat.
A gyermekkori heveny gyulladásos kórképek, illetve elhúzódó panaszok esetén is segítünk a háttérben húzódó okok lekűzdésében. Mikrobiológiai mintavétel, teljeskörű laborvizsgálat, akár allergológiai vizsgálatok is rendelkezésre állnak, hogy a gyermekek mielőbb visszanyerjék egészségüket. 
Szükség esetén a Czeizel Intézeten belül számos gyermekszakrendelés – audiológia, szemészet, diabetológia, neurológia- is rendelkezésre áll.

Leggyakoribb gyermekkori problémák:

Allergia 
A szemkönnyezés, orrdugulás, tüsszögés, viszketés és csalánkiütés lehet az allergia tünete is, amely az immunrendszer túlzott reakciójaként jön létre. Enyhébb tünetek esetén is érdemes orvoshoz fordulni, tisztázni a felmerülő inhalatív, vagy nutritív allergéneket és a tünetek súlyosságától függően megválasztani a kezelést. Sajnos a népesség egyre növekvő mértékben (30-40%) érintett a kórképben. Napjainkban már lehetőség nyílik az allergén specifikus immunterápiára is, amely végre nem csak tüneti terápia, hanem az allergiát magát kezeli ki. A kezeletlen allergia szövődményeként asztma is kialakulhat. A fenti tünetek esetén érdemes mielőbb pontos diagnózishoz jutni.

csecsemő hallásvizsgálat (BERA)
fülfájdalom
fül fejlődési rendellenességek
gyermek hallásvizsgálat
halláspanasz
horkolás
köhögés
középfül-gyulladás
lázas állapot
logopédiai szűrés és kezelés
megkésett beszédfejlődés
nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás
orrmandula és garatmandula gyulladás és megnagyobbodás
orrlégzési zavarok
rekedtség
visszatérő, vagy elhúzódó felső légúti megbetegedések

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!