Harmadik ultrahangvizsgálat (30-32. hét)

Ebben az időszakban elsősorban a magzat testének különböző méreteit, fejlődési ütemét, elhelyezkedését, a méhlepény érettségét és tapadását, illetve a magzatvíz mennyiségét vizsgáljuk.

Az anatómiai eltérések vizsgálatára ilyenkor már kisebb hangsúlyt fektetünk, hiszen a genetikai ultrahang (második vizsgálat) idején a magzat mérete ideálisabb a fejlődési rendellenességek kiszűrésére. A magzati ereken áramlásmérést (ún. flowmetriát) is végzünk.

Vannak azonban olyan rendellenességek, amelyek ebben az időszakban könnyebben észlelhetőek. Ilyenek például egyes szív- és vesefejlődési rendellenességek, az arc, illetve az agyszövet kialakulásának egyes anomáliái. Szintén léteznek olyan genetikai betegségek, melyek ebben a későbbi terhességi korban válnak láthatóvá az ultrahangvizsgálat során, mint például a törpeség számos formája (pl. achondroplasia).

Az ultrahangvizsgálat során végezhető felvételekről:

A 3D-4D-s ultrahangvizsgálatokat bármelyik terhességi korban el lehet végezni, azonban a kapott képek információ-tartalma, minősége és élvezhetősége eltérő.

A vizsgálatot végző szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy élvezhető, méltó emléket adó képet kapjanak a szülők a méhen belül cseperedő kisbabájukról.  

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a képek minőségét befolyásolja a magzat és a lepény helyzete, a mellső fali lepény, valamint az arc előtti kevés magzatvíz, illetve a vastag hasfal. 

Ez a szolgáltatásunk a szegedi és székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

Czeizel-streaming

Az ultrahangvizsgálat során készült felvételeket, HD minőségben rögzítve, az Ön számára kialakított galériában gyűjtjük össze, és egy személyes oldalon tároljuk a várandóssága időtartamára, ahonnan ezeket szabadon letöltheti és meg is oszthatja. A tárhelyéhez közvetlenül az ultrahangvizsgálat előtt fogunk küldeni Önnek hozzáférést, továbbá a leletére generált QR kód segítségével is megtekintheti azt.

A vizsgálat élményét lehetősége van megosztania szeretteivel Czeizel-streaming szolgáltatásunk segítségével élőben, valós időben, az interneten keresztül okostelefonon, táblagépen vagy számítógépen.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Czeizel Intézet Prenatal