Harmadik ultrahangvizsgálat (30-32. hét)

Ebben az időszakban elsősorban a magzat fejlődési ütemét, testének különböző méreteit (biometria), a gyermek elhelyezkedését, a méhlepény érettségét és tapadását, illetve a magzatvíz mennyiségét vizsgáljuk.

Az anatómiai eltérések vizsgálatára ilyenkor már kisebb hangsúlyt fektetünk, hiszen a részletes, kiterjesztett genetikai ultrahang (második vizsgálat) idején a magzat részletes anatómiai vizsgálatát már elvégeztük. Ugyanakkor, bizonyos magzati szervek rendellenességei (pl. magzati idegrendszer, szív, belek, vesék) csak a III. trimeszterben alakulnak ki vagy válnak láthatóvá, ezért a részletes magzati anatómiai vizsgálat ebben a terhességi korban is megtörténik. Szintén léteznek olyan genetikai betegségek, melyek ebben a későbbi terhességi korban válnak egyértelművé az ultrahangvizsgálat során, mint például a törpeség számos formája (pl. achondroplasia).

A vizsgálat általában hasi vizsgálófejjel történik, de bizonyos esetekben szükség lehet hüvelyi vizsgálófej alkalmazására is, például a magzati idegrendszer, a méhnyak vagy a méhnyak-lepény viszony pontosabb megítélésére. A vizsgálat részét képezi a magzati ereken elvégzett áramlásmérés (ún. flowmetria) is.

Az ultrahangvizsgálat során végezhető felvételekről:

A 3D-4D-s ultrahangvizsgálatokat bármelyik terhességi korban el lehet végezni, azonban a kapott képek információ-tartalma, minősége és élvezhetősége eltérő.

A vizsgálatot végző szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy élvezhető, méltó emléket adó képet kapjanak a szülők a méhen belül cseperedő kisbabájukról.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a képek minőségét befolyásolja a magzat és a lepény helyzete, a mellső fali lepény, valamint az arc előtti kevés magzatvíz, illetve a vastag anyai hasfal.

Ez a szolgáltatásunk a székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

Czeizel-streaming

Az ultrahangvizsgálat során készült felvételeket, HD minőségben rögzítve, az Ön számára kialakított galériában gyűjtjük össze, és egy személyes oldalon tároljuk a várandóssága időtartamára, ahonnan ezeket szabadon letöltheti és meg is oszthatja. A tárhelyéhez közvetlenül az ultrahangvizsgálat előtt fogunk küldeni Önnek hozzáférést, továbbá a leletére generált QR kód segítségével is megtekintheti azt.

A vizsgálat élményét lehetősége van megosztania szeretteivel Czeizel-streaming szolgáltatásunk segítségével élőben, valós időben, az interneten keresztül okostelefonon, táblagépen vagy számítógépen.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Czeizel Intézet Prenatal