Negyedik ultrahangvizsgálat (36-38. hét)

A magzat méreteit (becsült súlyát), elhelyezkedését, a magzatvíz mennyiségét, valamint a méhlepény állapotát, bizonyos esetekben pedig az előző császármetszés hegvastagságát is vizsgáljuk. A magzati ereken áramlásmérést (ún. flowmetriát) is végzünk.

Ez a szolgáltatásunk a szegedi és székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

A 3D-4D-s ultrahangvizsgálatokat bármelyik terhességi korban el lehet végezni, azonban a kapott képek információtartalma, minősége és élvezhetősége eltérő. A bemutatott képek minősége csak optimális feltételek fennállásakor prezentálható. Vizsgáló orvosaink mindent megtesznek a szülők elégedettségéért, a bemutatott képek minősége csak az optimális feltételek fennállásakor prezentálható. 

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a minőséget befolyásolja a magzat és a lepény helyzete, a mellső fali lepény, valamint az arc előtti kevés magzatvíz, illetve a vastag hasfal. Megértésüket köszönjük!

Biztonsági okokból a felvételeket kizárólag az intézetünkben minden alkalommal újonnan vásárolt pendrive-okra tudjuk rögzíteni.

A terhességi ultrahangvizsgálatokat végző szakorvosaink, az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által akkreditált, kiváló szakemberek.

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
Czeizel Intézet Prenatal