Negyedik ultrahangvizsgálat (36-38. hét)

A rutin várandósgondozás során, általában elégséges az első-, a második- és a harmadik trimeszteri ultrahangvizsgálat.

Orvosi szempontból, a negyedik ultrahangvizsgálat elvégzése az alábbiak miatt indokolt:

  • Magzati fejlődés figyelése: Ha az orvos valamilyen okból aggódik a magzat fejlődésének vagy egészségi állapotának a terhesség késői szakaszában, akkor további ultrahangvizsgálatokat rendelhet el a magzat állapotának folyamatos követésére.
  • A magzati keringés vizsgálata (flowmetria): amennyiben magzati keringészavar, lepényi kórállapot gyanúja merül fel.
  • Többes terhesség: Ha a terhesség többes terhesség (pl. ikrek vagy háromszoros terhesség) esetén alakult ki, az orvosok további ultrahangvizsgálatokat végezhetnek a magzatok fejlődésének és egészségének nyomon követésére.
  • Különleges körülmények vagy problémák: Ha az anyánál vagy a magzatnál különleges egészségügyi problémák vagy körülmények merülnek fel a terhesség késői szakaszában, az orvosok további ultrahangvizsgálatokat rendelhetnek el a probléma kezelésére vagy nyomon követésére.

A vizsgálat során a magzat méreteit (becsült súlyát), elhelyezkedését, a magzatvíz mennyiségét, valamint a méhlepény állapotát, bizonyos esetekben pedig az előző császármetszés hegvastagságát is vizsgáljuk. A magzati ereken áramlásmérést (ún. flowmetriát) is végzünk.A 3D-4D-s ultrahangvizsgálatokat bármelyik terhességi korban el lehet végezni, azonban a kapott képek információ-tartalma, minősége és élvezhetősége eltérő.

A 3D-4D-s ultrahangvizsgálatokat bármelyik terhességi korban el lehet végezni, azonban a kapott képek információ-tartalma, minősége és élvezhetősége eltérő.
A vizsgálatot végző szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy élvezhető, méltó emléket adó képet kapjanak a szülők a méhen belül cseperedő kisbabájukról.

Ez a szolgáltatásunk a székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

Czeizel-streaming

Az ultrahangvizsgálat során készült felvételeket, HD minőségben rögzítve, az Ön számára kialakított galériában gyűjtjük össze, és egy személyes oldalon tároljuk a várandóssága időtartamára, ahonnan ezeket szabadon letöltheti és meg is oszthatja. A tárhelyéhez közvetlenül az ultrahangvizsgálat előtt fogunk küldeni Önnek hozzáférést, továbbá a leletére generált QR kód segítségével is megtekintheti azt.

A vizsgálat élményét lehetősége van megosztania szeretteivel Czeizel-streaming szolgáltatásunk segítségével élőben, valós időben, az interneten keresztül okostelefonon, táblagépen vagy számítógépen.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Czeizel Intézet Prenatal